Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос ще имат възможността

...
Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос ще имат възможността
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос могат да си узаконят първото място в Евролигата тази вечер

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос ще имат опцията да завоюват постоянния сезон в Евролигата и да се насочат към плейофите на конкуренцията като най-хубавия тим в шампионата. За да го сторят обаче, “червено-белите ” ще би трябвало да създадат още една стъпка към задачата, а точно - да победят борещия се със зъби и нокти за плейофите отбор на Баскония. Два отбора със напълно разнообразни цели се изправят един против различен в един от най-интересните дуели от днешната стратегия на последния 34-и кръг в най-силната клубна европейска конкуренция. Срещата стартира довечера от 21:00 часа в “Двореца на мира и другарството ” в Пирея.

В момента Олимпиакос е водач във краткотрайното класиране с баланс от 23 победи и 10 загуби, само че със същия актив е и отборът на Реал Мадрид, който към този момент е втори. Мадридчани ще се надяват на неточност от страна на гърците, като в същото време, с цел да излязат на първото място, те би трябвало да завоюват гостуването си на Макаби Тел Авив в двубой, който стартира от 21:05. Баскония пък води битка с Жалгирис за осмицата. Двата отбора разполагат с актив от по 18-15, като при възможен триумф на испанците през днешния ден те ще затвърдят мястото си измежду най-хубавите осем и ще се класират за плейофите. При загуба на баските тимът на Жалгирис ще има опция да ги изпревари, в случай че на следващия ден вечер победи Байерн в Мюнхен.

Олимпиакос е хладнокръвен в своята зала, като към този момент съвсем четири месеца няма загуба пред своите последователи във всички шампионати. Последният тим, който съумя да завоюва против гръцкия гранд, беше Цървена звезда с 86:90 през декември. Възпитаниците на Йоргос Барцокас са третият най-хубав хазаин в Евролигата - баланс от 13-3, като довечера отборът ще премери сили с един от най-слабите посетители в конкуренцията. Баскония е страховит в своята “Фернандо Буеса Арена ”, където завоюва 14 от 17-те си мача и бележи рекордните за шампионата 96.1 точки на мач, само че когато се стигне до гостувания, момчетата на Жоан Пенароя не могат да се провиснал и имат актив от 4-12 в Евролигата, като резултатността им се намалява до приблизително по 77.4 точки на мач.

Именно Олимпиакос се трансформира в един от трите тима, които съумяха да нанесат проваляне на Баскония в тяхната зала. Това се случи през октомври, когато Александър Везенков наказа испанците с 26 точки и 7 битки, с цел да поведе отбора си към поврат с 97:92 след извоювана последна четвърт с 32:18.

Интересен факт е, че Баскония се намира в серия от шест следващи победи в Лига Ендеса и Евролигата, като в последните си два мача вкара 120 точки на АСВЕЛ Вильорбан и още 107 на Манреса във вътрешното състезание. Олимпиакос пък пребори АЕК Атина през уикенда, с цел да си обезпечи съвършен баланс в постоянния сезон в Гърция, само че преди този момент отстъпи през Цървена звезда със 79:87 в Белград.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР