Александър Везенков и Сакраменто официално дадоха старт на тренировъчния лагер

...
Александър Везенков и Сакраменто официално дадоха старт на тренировъчния лагер
Коментари Харесай

Александър Везенков: Нямам търпение да дойдат мачовете

Александър Везенков и Сакраменто публично дадоха старт на подготвителния лагер преди началото на новия сезон. Българинът още веднъж приказва пред медиите оттатък океана.

" Първият ден мина добре. Щастлив съм да бъда тук. Има нови лица, всички към този момент сме дружно и сезонът публично стартира. Нямам самообладание да дойдат мачовете. Целта е да печелим всеки ден, да даваме 100% в нахлуване и отбрана и да опитваме да бъдем по-добри. Мисля, че всеки е във форма и е експерт, грижил се е за тялото си през лятото. Всеки знае какво да си тук. Показаха го предходната година. Ще опитаме да реализираме повече тази година. Всички сме подготвени и желаеме да се състезаваме ", разяснява Везенков.

" Гледах мачове през предишния сезон и се пробвам колкото се може, по-бързо да се приспособя към философията на треньора Майк Браун. Мисля, че нещата са добре. Харесва ми да си правя работата. С всеки ден се усещам по-добре. От първия ден всички ми демонстрираха, че са семейство, тъй че се усещам ужасно ", добави българинът.

" Знам, че имаме доста мачове, доста пътувания, имам другари, които са играли, както и познавам треньори, тъй че нямам самообладание да го опитам и аз. Един сполучлив тим би трябвало да има ядро. Когато видиш тук осем, девет и даже 10 играчи от предходната година, това е в действителност ужасно, тъй като те могат да играят със затворени очи. Трябва да ги настигнем и да се пригодим към тяхното движение, с цел да имаме опция да влезем в това ядро ", сподели новото попълнение на Сакраменто.

Tuesday's quick glimpse into the opening day of training camp with the Sacramento Kings, as Harrison Barnes, Kevin Huerter and Davion Mitchell sink the crucial free throws to end the running for the day.
— Sean Cunningham (@SeanCunningham)

Везенков разяснява и присъствиета на играчи от Европа в НБА.

" В последните три години европейци са MVP в НБА и е хубаво, че европейският баскетбол става все по-добър и по-добър с всяка година. Мисля, че през годините в Сакраменто са посочили, че правят оценка европейския баскетбол и може сами да го видите ", изясни той.

Sasha Vezenkov, following the first day of Kings training camp in Sacramento, sets the record straight by saying the 7 missed 3`s out of 150 attempts might`ve been a little embellished by De`Aaron Fox.

FULL VIDEO:
— Sean Cunningham (@SeanCunningham)

Старши треньорът на Сакраменто Майк Браун съобщи, че е удовлетворен от видяното на първата подготовка.

„ Момчетата работиха доста крепко. Опитваха да вършат това, което искахме от тях да ги вършат и духът, който демонстрираха беше отличен, тъй че мога да кажа, че това бе добър първи ден. Искаме да продължим да поставяме основите на тима и да работим крепко. Ще играем доста бързо и ще забележим дали можем да играем още по-бързо. Исках да видя това още от първия ден, само че можем да работим доста в тази сфера. Искаме да играем отборно, по верния метод “, разяснява Браун.

„ Искаме всички да са изцяло отдадени, тъй като задачата е да се състезаваме за шампионата, а единственият метод да го създадем е да имаме най-високо равнище на отдаденост от безусловно всички, а освен от баскетболистите “, добави експертът.

Попитан за времето, от което ще имат потребност новите състезатели в отбора, той отговори: „ Вероятно бяхме най-бързият тим в лигата през предишния сезон, тъй че новите момчета имат потребност от малко пригаждане. Това важи и за Саша, гледах го няколко пъти, само че не съм сигурен за точната им философия в офанзива. “

Александър Везенков и съотборниците му ще срещнат Торонто в първата си контрола преди началото на сезона в НБА. Сакраменто ще гостува в Канада, а мачът ще се играе на 9 октомври от 3:00 часа българско време. Следва семейства на Лос Анджелис Лейкърс на 12 октомври от 5:00 часа и Голдън Стейт на 16 октомври от 4:30 часа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР