Александър Везенков и Олимпиакос разбиха лидера в Евролигата Фенербахче с

...
Александър Везенков и Олимпиакос разбиха лидера в Евролигата Фенербахче с
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос направиха за смях лидера в Евролигата

Александър Везенков и Олимпиакос разрушиха водача в Евролигата Фенербахче с 94:67 вкъщи в мач от 13 кръг. Така гръцкият гранд към този момент има баланс от 9-4 и e трети в класирането, до момента в който селекцията на Димитрис Итудис остава на върха с 10 триумфа и 3 провали.

206-сантиметровото крило даде поръчка за наградата MVP на още един кръг в шампионата на богатите, като завъриши с 21 точки, 4 битки, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 25 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Александър Везенков бе 6/7 от приблизително разстояние, както и 3/5 зад дъгата.

От неговите сътрудници Янулис Ларенцакис и Алек Питърс вкараха по 12 точки. Мустафа Фал финишира с 11. Карсън Едуардс бе най-резултатен за Фенербахче с 13 точки. Исмет Акпинар се регистрира с 11. Ник Калатес остана с 10 точки.

Турците бяха петима играчи, които имат здравословни проблеми. Това са Джонатан Мотли, Неманя Биелица, Дешон Пиер, Скоти Уилбекин и Тарик Биберович.

Aлександър Везенков бе безмилостен в първата четвърт, разписвайки се с 13 точки и извеждайки своя тим до 31:11. Макар че Фенербахче усъвършенства нападението си във втория интервал, устремът на Олимпиакос продължи за 58:31 на огромната отмора. След паузатa гостите сведоха пасива си до 19 точки, само че „ червено-белите “ отвърнаха със серия от 9-0 и това бе всичко.

На 15 декември Александър Везенков и компания ще гостуват на АСВЕЛ, до момента в който ден по-късно Фенербахче ще одобри Баскония. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР