Александър УрумовФейсбук Защо ”френското предложение” изобщо не трябва да бъде

...
Александър УрумовФейсбук Защо ”френското предложение” изобщо не трябва да бъде
Коментари Харесай

Урумов: ВЕЧЕ имаме позиция за РСМ - трябваше да кажат Кирчовците на Макрона, ако имаха достойнство

Александър Урумов

Facebook

Защо ”френското предложение” въобще не би трябвало да бъде допускано до разглеждане в българското Народно заседание?

Причината да не бъде обсъждано такова предложение, всъщност ултиматум, е следната:

Защото се основава казус, основава се процедура. Ако през днешния ден българският парламент допусне разглеждане на “предложение” от страна на Франция, дано забележим малко по-далеч от носа си какво следва по-нататък.

Има лист със идващите председателстващи Европейски Съюз страни. Ако през днешния ден допуснем някакви френски хрумвания, с какво съображение на следващия ден ще откажем на Чехия? А на Швеция? А на Испания? А на Белгия и по този начин нататък?

Държавното ръководство е консервативно по своя дух, то не е динамично и демократично. Либерален е частният бизнес, там две страни виждат интерес, стискат си ръцете и работят. Утре свършва ползата, свършва и бизнесът. Държавата не е частен бизнес, или най-малко - не би трябвало да бъде частен бизнес.

Но защото сега Кирчовците са я обърнали точно на частен бизнес, в това число с намерено извършване на покупки на депутати - мъчно ще им стане ясно навръх тях, на тези момчета-играчки на Сорос, за какво за държавното ръководство прецедентите са толкоз значимо нещо.

Тези момчета ще ги употребят и не след дълго ще си ги приберат там, откъдето ни ги изпратиха. На тях не им пука за България.

Иначе ясно щяха да кажат на Макрон следното: ние, Министерският съвет на Република България, благодарим за Вашето общително внимание и високо оценяваме Вашето предложение, като се възползваме от опцията да Ви осведомяваме, че Народното събрание на Република България ВЕЧЕ има направена позиция, за чието наличие Вие без подозрение сте добре осведомен. Нашето мнение - като български министри - напълно съответствува с декларацията на висшия законодателен орган, с което одобряваме този диалог за завършен.

Ето това трябваше да кажат Кирчовците на Макрона, в случай че имаха капка достолепие.

Но България ще я има и след тях, и ще го има и стремежът за нейното почтено държавно ръководство.

Ето по тази причина - след всичко казано дотук - френското предложение” не би трябвало да бъде допускано за разглеждане в Народното събрание на Република България.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР