Александър Тодоров официално бе вписан като изпълнителен директор на Българския

...
Александър Тодоров официално бе вписан като изпълнителен директор на Българския
Коментари Харесай

Александър Тодоров е новият шеф на тотото

Александър Тодоров публично бе вписан като изпълнителен шеф на Българския състезателен тотализатор на мястото на Любомир Петров, който е изваден от Управителния съвет на тотото. На негово място в УС влиза Росен Иванов и по този метод новата власт към този момент има болшинство в управителния орган на БСТ.

В края на предходната седмица посочените от спортния министър Радостин Василев Тодоров и Георгий Султанов бяха публично вписани в Търговския указател като членове на УС на тотото на мястото на Людмила Петкова и Валентин Точев. Днес в УС е вписан и Росен Иванов на мястото на Петров, а Тодоров към този момент публично заема позицията на изпълнителен шеф. По този метод мечтаната от Радостин Василев смяна в управлението на тотото е финализирана и то към този момент е под контрола на новоназначените Тодоров, Султанов и Иванов.

Към момента в УС на тотото остават Гошо Гинчев и Христо Йовов, които подадоха тъжба против освобождението си, само че защото решенията в Управителния съвет се взимат с нормално болшинство, то тримата нови членове на процедура към този момент имат цялостен надзор.
 Съдът спря вписването в Търговския указател на новия Управителен съвет на тотото
Съдът спря вписването в Търговския указател на новия Управителен съвет на тотото

Това се случва три дни откакто спортният министър Радостин Василев назначи нова администрация

Още на 13 януари Радостин Василев разгласи, че възнамерява да смени управлението на тотото, само че смяната лиши повече от месец поради тъжби първо на Йовов и Гинчев, а по-късно и на Петров. Спортният министър изрази неодобрение от финансовите резултати на БСТ след одържавяването на лотарията, като разгласи, че чака доста по-високи доходи за тотото с оглед монопола на лотарийните игри. " Ще направя всичко належащо това сдружение да осъществя облага, която приляга на монополист на пазара ", съобщи Василев на 17 януари.

Министърът на младежта и спорта бе ядосан от подадените тъжби от страна на остарялото управление и разгласи, че ще търси отговорност за дейностите им. " Категоричен съм, че за всеки ден наличие в тотализатора и за всяко деяние на Любомир Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов ще им бъде търсена правосъдна отговорност, в това число и наказателна ", сподели на 4 февруари той.

Мандатът на Управителния съвет на тотото е с дълготрайност до 12 април 2026 година. В състава му сега са Александър Тодоров (изпълнителен директор), Георгий Султанов, Росен Иванов, Гошо Гинчев и Христо Йовов.

Александър Тодоров и Георгий Султанов са представители на Има Такъв Народ, като Тодоров бе народен представител в 45-то, 46-то и 47-мо Народно заседание, а през лятото на 2021 година Султанов бе препоръчан от партията за министър на културата. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР