Александър Станков спаси Мейджоу Хака от изпадане от втора дивизия

...
Александър Станков спаси Мейджоу Хака от изпадане от втора дивизия
Коментари Харесай

Сашо Станков с нов голям успех в Китай

Александър Станков избави Мейджоу Хака от изпадане от втора дивизия на Китай. Воденият от българския треньор отбор реализира извънредно значима победа в последния кръг, надигравайки с 2:1 като посетител Циндао Хуангхай.
 
Спечелването на трите точки в този мач беше наложително за някогашния тим на Валери Божинов, с цел да оцелее във второто равнище на китайския футбол. Точни за отбора на Сашо Станков бяха Жуншенг Яо и Жикуан Жанг. 

Благодарение на значимия триумф Мейджоу Хака събра 33 точки и приключи на 12-ото място, а първият тим под чертата завърши с 31 точки - Баодинг, който също завоюва днешната си среща и очакваше издънка на Мейджоу Хака.

Станков свърши чудесно работата си, откакто при назначението в клуба задачата, която управлението му сложи, беше да избави скромния тим от изпадане. Преди идването на българския треньор Мейджоу Хака се представяше доста едва. Валери Божинов пък вкара единствено три гола преди да си тръгне в края на месец май.

За 53-годишния Станков това не е първи огромен триумф в Китай. Припомняме, че през сезон 2010/2011 някогашният ментор на ЦСКА изведе Далиен Аербин до историческа промоция за Суперлигата. След това българинът работи и в Хунан Билоу.

" Много съм благополучен и признателен на футболистите и всички в клуба, че успяхме да реализираме задачата. Мейджоу Хака заслужи мястото си във втора дивизия ", разяснява Сашо Станков.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ДИВИЗИЯ НА КИТАЙ

КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР