Александър Пенев – състезател и треньор в конната дисциплина рейнинг

...
Александър Пенев – състезател и треньор в конната дисциплина рейнинг
Коментари Харесай

Българин с успех в конната дисциплина рейнинг в Австрия

Александър Пенев – играч и треньор в конната дисциплинираност " рейнинг " - стана 9-и в крайното класиране след двудневна уестърн конкуренция по време на интернационално съревнование във Винер Нойщат, Австрия точно на 24 май.
В конкуренция с 28 състезатели от пет страни Александър съумя да реализира доста положителни резултати със своя кон Пламък. За отбелязване е, че Пламък не е расов кон и това е първото му излизане от региона въз основата, където живее (конна база " Адгор " ) и в никакъв случай не е носил и упражнявал със слайдери (специални подкови за задните крайници на коня, с помощта на които се стопира от галоп с превъртане ). Въпреки това Пламък единствено с няколко дни тренировки в тандем с 45-годишния Алекс съумяха да се разпишат с първа българска диря в сходна конна дисциплинираност.



Рейнингът е дисциплинираност, която изисква безупречна подготовка, характерна порода кон (доминиращи породи са Куортър хорс, Пейнт хорс и Апалуза), закрит манеж, специфична настилка за тренировките и така нататък Наричана още " каубойска обездка ", дисциплината изисква от конете и ездача доста бърз галоп на къси дистанции, внезапно прекъсване и по едно и също време с това стремително превръщане на 180 градуса и въртене на място.

Към днешна дата рейнинга е първата публично приета уестърн дисциплинираност от Международната федерация по конен спорт – FEI. Очаква се дисциплината да бъде приета за олимпийски спорт. Официалната асоциация е NRHA - National Reining Horse Association. Създадена в Съединени американски щати сега има клонове в над 36 страни по света.

Снимки: Личен архив
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР