Александър Мациевски, войник от териториалната отбрана на Черниговска област, който

...
Александър Мациевски, войник от териториалната отбрана на Черниговска област, който
Коментари Харесай

Героят Александър Мациевски, убит заради думите "Слава на Украйна", се оказа и молдовски гражданин

Александър Мациевски, боец от териториалната защита на Черниговска област, който бе разстрелян от съветските военни поради думите " Слава на Украйна ", е имал и молдовско поданство.
 
Това стана известно от изказването на Министерството на външните работи и европейската интеграция на Молдова, представено от " Европейска истина ".
 
" След потвърждението от украинска страна, че екзекутираният от съветските военни боец е Александър Мациевски, ние изрично осъждаме убийството на молдовски жител, което може да се квалифицира като военно закононарушение и жестоко нарушаване на интернационалното филантропично право. Изразяваме дълбоките си съболезнования на фамилията и приятелите на Александър Мациевски и показваме нашата взаимност с украинския народ ", се споделя в изказването.
 
Молдовското външно министерство също напомня, че Кишинев осъжда войната на Руската федерация против Украйна.
 
Местните издания в Черниговска област, които писаха за сбогуването с Александър Мациевски през февруари, означават, че той е роден в Кишинев и е живял в Молдова през първите 28 години от живота си - до 2008 година, когато се реалокира в Нижин със брачната половинка и сина си.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР