Александър Лазаров записа първата си победа в основната схема на

...
Александър Лазаров записа първата си победа в основната схема на
Коментари Харесай

Лазаров с победа в основната схема в София, Димитров започва в сряда

Александър Лазаров записа първата си победа в главната скица на София Оупън. Националът на България за Купа Дейвис се наложи над Иржи Лехечка (Чехия, №74 в ранглистата) със 7-5, 6-3 в среща от първия кръг на конкуренцията в „ Арена Армеец ". За Лазаров това е първи триумф над тенисист от топ 100 на ранглистата, както и първи триумф в съществена скица в международния тур.
Григор Димитров ще стартира присъединяване си в София в сряда от 18 часа
„ Чакам тази победа от 2015-та година. Чувствам се задоволен, една огромна тежест ми падна от раменете най-сетне ", сподели Лазаров в изявлението на корта. „ Работих доста за този миг. Най-накрая съумях да управлявам страстите си. В началото на годината изгубих моите баба и дядо. Това ме накара да стартира да работя крепко и да развия гения, който имам. Тази победа е за тях. Тя е и за всички хора, които ме поддържат ", сподели още Лазаров.

Съперникът на Алекс във втория кръг ще бъде Лоренцо Музети, който предходната година загуби на старта в София от Димитър Кузманов. „ Тази година е друга, във форма е. Спечели АТП 500 шампионат, откакто победи сегашния №1 Карлито. Очаквам сложен мач, уповавам се да овладея страстите ", показа Лазаров.

В същото време стана ясно, че Първата ракета на България Григор Димитров ще стартира присъединяване си на София Оупън 2022 в сряда. Световният номер 23 е трети подложен в схемата на шампионата и почива в първи кръг, като ще научи първия си противник по-късно през днешния ден след изиграването на мача сред шведа Микаел Имер и Иля Ивашка от Беларус. Мачът на хасковлията в сряда ще стартира в 18:00 часа.

Димитров взе участие на шампионата от сериите АТП 250 в София за първи път от 2017, когато стана първенец на родна земя. „ Тук беше един от специфичните моменти. Винаги съм имал една мисъл, за България. Готов съм за поддръжката, в действителност чакам доста добра аудитория, всеки един от нас желае известна доза поддръжка към края на годината ", сподели Григор на конференция в неделя. „ Искам да се насладя освен на играта, само че и на публиката, на самия корт, още веднъж да играя в България ", добави той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР