Александър Лазаров се наслаждаваше на най-добрата си седмица от новия

...
Александър Лазаров се наслаждаваше на най-добрата си седмица от новия
Коментари Харесай

Контузия спря Алекс Лазаров в най-важния му мач през сезона досега

Александър Лазаров се наслаждаваше на най-хубавата си седмица от новия сезон и се класира за първия си четвъртфинал на равнище Чаланджър през 2022-ра. Алекс реализира два следващи зрелищни обрата над съветските представители Ян Бондаревски и Александър Шевченко. Особено впечатляващ беше вчерашния триумф на българина над третия подложен в схемата, тъй като бе реализиран след тайбрек в решителния сет. Изглежда тази среща е лишила съществено количество от физическия ресурс на българина, защото той трябваше да приключи предварително съпротивата си във етапа на четвъртфиналите в Шимкент.

Лазаров се изправи против американеца Юлайзъс Бланш, който доближи относително изненадващо в толкоз напреднал стадий от шампионата и възможностите за победа пред софиянеца изглеждаха налице. За страдание умората взе връх над четвъртата ни ракета и по този начин Бланш продължи ненадейно бързо напред - 4:2 в интерес на американеца и отричане на Лазаров.

Все отново седмицата може да се счете за извънредно положителна за родния ни представител, имайки поради идното му нанагорнище с 37 позиции в международната класация, което му подсигурява дебют в топ 400. Нашият съотечественик пък няма никакво време за отмора, защото още този уикенд е декларирал присъединяване на Чаланджър конкуренция в Тунис, където ще започва своето присъединяване от пресявките.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР