Александър Лазаров се класира в основната схема на турнира по

...
Александър Лазаров се класира в основната схема на турнира по
Коментари Харесай

Лазаров се класира в основната схема на турнира в Дубай, може да срещне Джокович

Александър Лазаров се класира в главната скица на шампионата по тенис от сериите АТP 500 в Дубай, откакто изигра съвършен мач на личен сервис и завоюва със 7:5, 7:5 против италианеца Франческо Пасаро в границите на час и 35 минути.

След като преодоля пресявките, Лазаров си подсигурява 22 270 $ от общия награден фонд, който е в размер на 2.86 милиона. Българинът заслужи и 20 точки за ранглистата на АТP.

Лазаров бе безукорен в подаването си и не разреши на поставения под номер 7 в квалификациите Пасаро да стигне даже до разиграване за пробив. Българинът приключи мача с 88% извоювани точки на първи сервис, шест печеливши удара, шест аса и единствено три непредизвикани неточности.

Лазаров взе преднина от 6:5 в първия сет и стигна до два сетбола в 12-ия гейм, откакто Пасаро изпрати топка в навън. Българинът, който все още е със 195 места зад италианеца в ранглистата на АТP, се възползва още от първия си късмет и затвори частта при 7:5.

Във втория сет опциите на Лазаров за пробив бяха доста повече, само че той първо пропусна три разигравания за брейк в осмия гейм, след което не съумя да вземе и два мачбола в десетия. Българинът обаче завоюва с лекост на личен сервис за 6:5 и в 12-ия гейм осъществя третия си мачбол, откакто Пасаро изпрати топката зад главната линия.

В схемата на шампионата в Дубай личат имената на четирима тенисисти от топ 10 на класация, измежду които е възможният противник на Лазаров в първия кръг и подложен под номер 1 Новак Джокович. Другите трима са Андрей Рубльов, Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР