Александъr Лазаров само преди малко повече от седмица остана на

...
Александъr Лазаров само преди малко повече от седмица остана на
Коментари Харесай

Лазаров бе на две точки от успех над играч с победи над Ферер и Рууд, но отпадна в Прага

Александъr Лазаров единствено доскоро повече от седмица остана на няколко точки от първата си топ 50 победа в кариерата, само че опитният Адриан Манарино се съвзе и надделя българина в откриващия кръг на Чаланджъра в Оейраш. Така Алекс можеше да се похвали единствено с един триумф в откриващите си 4 мача от началото на клей сезона, а през днешния ден още веднъж не можа да стъпи на победния път, откакто отпадна в откриващия кръг на пресявките в Прага.

Жребият за Чаланджъра в чешката столица не беше изключително удобен за родния ни представител, тъй като още на старта го опълчи на Рудолф Мьолекер, който е взел участие в главната скица на Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос, като също така може да се похвали с ATP победи над Каспър Рууд и Давид Ферер. Срещата сред Лазаров и 22-годишния немец продължи над 2 часа и половина, а в последна сметка някогашният номер 146 победи с крайното 7:5 4:6 7:6(5) и по този начин ще спори с топ поставения Ян Чоински за място в главната скица.

Двубоят стартира надалеч по-добре за Мьолекер, чийто нападателен тенис го изведе до ранен пробив и бързо геймовете станаха 2:0 в негова изгода. Постепенно нашият съотечественик се съвзе от бавния старт и стартира постоянно да отвърна доста сполучливо офанзивите на своя конкурент, което му разреши да обърне нещата до 4:3 в своя изгода. Българинът даже се снабди с опция да поведе с пробив, само че сервисът на еднократния Чаланджър първенец се задейства тъкмо в този миг, а софиянецът влезе в серия от грешки и съобщи сета, откакто оттова насетне не завоюва повече гейм.

Дебютните минути на втората част бяха тежки за Лазаров, който бе изправен пред два брейкбола, единствено че резервира самообладение и заигра най-хубавия си тенис от началото на срещата. Четвъртата ни ракета се защитаваше впечатляващо и непрестанно принуждаваше съперника си да прави спомагателни удар, като грешките от ракетата на германеца не закъсняха и Алекс завоюва последните осем точки в сета, с цел да изравни общия резултат.

Решителната част несъмнено минаваше под диктовката на някогашния номер 10 при юношите, когато непрестанно наблюдавахме по какъв начин навлиза във вътрешността в рамките на корта и се пробва да нанесе завършващ удар. Това му оказа помощ на цели три пъти да се откъсне напред с пробив, само че родният ни представител продължаваше да се бори и някак доближи до тайбрек, отразявайки два мачбола.

Там Лазаров навакса пасив от 1:3 точки и на собствен ред поведе с 5:4, само че като че ли остана прекомерно въздържан в последвалите три разигравания и успеха отиде на сметката на Мьолекер.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР