Александър Главчев Сравнително доскоро беше лесно. Един поглед бе достатъчен,

...
Александър Главчев Сравнително доскоро беше лесно. Един поглед бе достатъчен,
Коментари Харесай

Ревю: Moto G6 Plus – горният среден клас



Александър Главчев

Сравнително до неотдавна беше елементарно. Един взор бе задоволителен, с цел да се дефинира дали даден смарт телефон спада към по-горен или по-долен ценови клас. Огромната конкуренция в сегмента обаче кара производителите да разнообразяват предложенията си. Паралелно, трендове като растежа на междинната цена на устройствата и появяването на така наречен ултрапремиум модели доведоха до еволюция и в междинния ценови сегмент. В момента на пазара има модели, които на пръв взор човек мъчно би могъл да каже къде тъкмо се класират.

Именно подобен е казусът с Motorola Moto G6 Plus. Стъкленият заден панел, заобленият по ъглите екран и металната рамка носят духа на устройство от висок клас. Хардуерът и цената му обаче приказват друго…

Моделът спада към една забавна категория смарт телефони, която се оформи в последно време. Като цена тя е позиционирана в горната част на междинния клас и предлага на потребителите добре изглеждащо устройство, без обаче крие топ хардуер “под капака”. Презумпцията е ясна – надалеч не всеки е геймър или “пауър юзър”, само че задоволително хора се оглеждат за нещо налично, което да наподобява добре и да им послужи няколко години.
Moto G6 Plus – съществени характерности Дизайн и външен тип
Вече загатнах, че G6 Plus спада към една релативно нова категория – тази на междинния клас устройства с премиум външен тип. Основен принос за това чувство има задният панел. Използваният материал е стъкло, което отляво и отдясно e извито по сходство на последните няколко Galaxy флагмани на Samsung. Заоблените форми вършат смарт телефона доста комфортен за улавяне.

Разбира се, блестящата стъклена повърхнина е магнит за мазни отпечатъци от пръсти, само че за сметка на това устройството не се пързаля в ръцете.

Предният панел е с по-класическо осъществяване. Налице са единствено минимални заобляния по краищата, където стъклото се среща с алуминиевата рамка. Ъглите на екрана също са “омекотени”. Последното е най-малък подробност, който обаче способства за цялостното усещане…

Блокът с камерите на гърба се намира в типичния за последните модели на Motorola кръговиден детайл. Размерите му са почти колкото монета от 1 лева, което не е доста само че съгласно мен това евентуално е единственият слаб миг в дизайна на устройството. Тук няма плавни преливки нито от стъклото на гърба към металната рамка към камерите, нито сред нея и стъклото, предпазващо оптиките.

В ревюирания от мен неотдавна Moto Z2 Force въпросният кръговиден детайл е на процедура същият, само че това устройство е планувано да се употребява с някой от “Мото модовете” на компанията (като да вземем за пример Polaroid Insta-Share принтера). При неналичието на подобен на гърба на смарт телефона се слага приложеният в комплекта дебеличък украсителен панел…

Moto G6 Plus не поддържа модове. От компанията са присъединили в комплекта силиконов протектор (което е чудесно), чиято дебелина обаче делеч не може да компенсира тази на модула с камерите. Според мен резултатът от това е че стърчащите ръбчета на рамката му ще са първите, които ще бъдат одрани при продължителна употреба…
Дисплей
LCD екраните стават все по-добри и панелът тук е доказателство за това. Да, не получаваме ударните цветове на OLED, само че качеството на картината е доста положително. Също по този начин гъстотата от към 400 пиксела на квадратен инч продължава да е изцяло задоволителна за елементарния консуматор.

Дисплеят е задоволително ослепителен, с цел да се оправя съответно при мощна слънчева светлина. През слънчевите дни в последно време това несъмнено е значим индикатор.

Както и при други модели на компанията и тук са налице функционалности като Night Display и Moto Display. Те са налични през специфичното Moto, приложение, което е авансово конфигурирано на смарт телефона. Първата прави цветовете по-топли през нощта, което съгласно изследвания усъвършенства съня. Точният миг на включването и изключването ѝ може да бъде посочено от потребителя. Според мен обаче най-удобно е това да става в синхрон с изгрева и залеза на слънцето.

Moto Display пък задейства екрана при приемане на известия и други известия. Сред вариантите в опцията да пишете отговори без да отключвате устройството и екранът да се задейства щом вземете смарт телефона в ръка.
Звук
Смартфонът разполага с един представител, ситуиран в отвора на слушалката на предния панел. При звънене звукът от него е задоволително мощен, тъй че да е чуваем от джоба. Звученето обаче е плоско и с отчетлива липса на бас. Надали ще слушате музика без слушалки...

Междувременно фактът, че представителят е ориентиран напред несъмнено е плюс при гледане на видеа и играене на игри. Минусът обаче е, че в случай че поставите смарт телефона с екрана надолу (особено на мека повърхност), то силата на звука спада доста.

Особено радващо е съществуването на 3,5 мм стерео жак. Чрез него можете да слушате музика до момента в който зареждате смарт телефона да вземем за пример. Всъщност звученето на G6 Plus при потребление на слушалки един от главните му плюсове.

Интересен миг е и, че устройството предлага вграден интелигентен еквилайзер от Dolby Audio. Ако ползвате смарт телефона си за слушане на музика, то мисля, че няма да останете разочаровани.
Производителност и приложимост
Както към този момент писах Moto G6 Plus е устройство от междинен клас. За да реализират съответната цена разработчиците е трябвало да изберат от какво тъкмо да спестят. По отношение на хардуера смарт телефонът предлага тъкмо това което чакаме - чипсет от междинен клас.

Въпросният процесор предлага задоволително потенциал, в случай че желаете да играете актуалните хитови игри, само че (очевидно) няма по какъв начин да разчитате същото да е правилно и след година да вземем за пример. Разбира се, от Motorola в никакъв случай не са си и поставяли за цел G6 Plus да е геймърски артикул. При нормална ежедневна приложимост, устройството работи пъргаво, без да са налице забавяния.

Тук е редно да се означи, че Motorola по традиция вършат минимални модификации по операционната система за своите устройства и прекарването като цяло е доста покрай “стоков” Android.

Въпреки, че G6 Plus не поддържа Moto Mods, дизайнът на устройството на процедура е същият като на Z серията на Motorola. Това значи, че разработчиците нямат различен избор с изключение на да разположат четеца за пръстови отпечатъци начело. Паралелно с това от там не престават да упорстват с изписването на Motorola/Moto под екрана и в следствие датчикът за отпечатъци е неестествено тъничък.

Естествено, съм надалеч от мисълта, че разработчиците са изместили екрана нагоре и са свили четеца поради единия надпис, само че при всички положения бих предпочел заетото от него пространство да отиде за нещо по-полезно. Въпреки всичко обаче би трябвало да подчертая, че странната форма на датчика за отпечатъци не въздейства на неговата работа.

В нагоре упоменатото Moto приложение можете да откриете още забавни функционалности, които ще ви бъдат потребни в всекидневието. В секцията Moto Actions са налице разнообразни потребни жестове за бързо активиране на камерата (с двойно завъртане от китката) или на фенерчето (чрез двойно замахване). Можете също да вдигнете смарт телефона, с цел да спрете звъненето при входящо позвъняване или да активирате Do Not Disturb режима в случай че поставите устройството с екрана надолу. Внимавайте с последната алтернатива, в случай че нямате избран табиет по какъв начин да оставяте смарт телефона си…
Камери
Moto G6 Plus предлага към този момент трансформиралите се в нещо всекидневно две камери на гърба. В случая обаче вторият датчик не предлага двойно оптично приближение, а просто служи за съдействие работата на главния при снимане в портретен режим да вземем за пример.

Качеството на изображенията е положително, като за устройство от междинния ценови клас. Явно това друга област, в която Motorola са поспестили. Все отново обаче получавате това, за което си плащате. Аз не се окайвам...

Добро усещане ми направиха фотосите при едва осветяване. Налице е нормалната за смарт телефоните софтуерна обработка, само че въпреки всичко огромна част от детайла се резервира.

Предната камера също не предлага изненади. Качеството е обичайно.

Заключение
Според мен Motorola Moto G6 Plus е сполучлив и много забавен. Устройството предлага добре консолидиран пакет, като по някои индикатори като че ли даже надскача своя пазарен сегмент. Говоря най-много за външния тип.

Горното дефинира и кои консуматори биха се заинтригували от него. Това е смарт телефон за хора, които не желаят да чупят касичката и не държат да са на софтуерния борд, само че в това време желаят едно добре изглеждащо и качествено направено устройство, което да им послужи няколко години. Ако това сте вие, то G6 Plus може би е за вас… Можете да го намерите на пазара за малко под 600 лева.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР