Александър Болшунов спечели легендарното състезание на 50 километра в Холменколен

...
Александър Болшунов спечели легендарното състезание на 50 километра в Холменколен
Коментари Харесай

Руските ски бегачи без конкуренция в класиката на 50 километра в Холменколен,

Александър Болшунов завоюва именитото съревнование на 50 километра в Холменколен в покрайнините на Осло от Световната купа по ски тичане в норвежката столица, а съветският тим записа впечатляващо достижение.

За първи път в историята страната финишира с четирима скиори на първите четири места, откакто зад Болшунов се подредиха Максим Вилегжанин, Андрей Ларков и Иля Семиков. Болшунов нападна първото място в последните два километра. Той изпревари Андрей Ларков след 48-мия, а на финала употребява спестените сили и младостта си, с цел да поеме лидерската позиция от ветерана Вилегжанин.

В последна сметка Болшунов приключи с време 2:23:49.8 часа и изпревари с една секунда своя съотечественик, за който това бе един от последните стартове в кариерата. Ларков остана на третото място с пасив от 1.6 секунди, а Семиков довърши тоталния съветски успех с четвърто място и две секунди закъснение от спечелилия.

С тази си победа Болшунов оглави генералното класиране за международната купа с 1230 точки, измествайки досегашния водач Йоханес Клаебо, който остана с 1181 точки. Норвежецът финишира едвам 38-ми на дългата отдалеченост. Трети в подреждането е различен норвежец - Сюр Рьоте, с 804 точки. Днес той приключи девети. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР