Алберт Попов не успя да се класира за втория манш

...
Алберт Попов не успя да се класира за втория манш
Коментари Харесай

Алберт Попов е 35-и на слалом в Загреб, 22-годишен французин с първи успех през сезона

Алберт Попов не съумя да се класира за втория манш в слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Загреб. Софиянецът приключи на 35-о място в първото втурване с време 59.69 секунди, като остана единствено на 22 стотни от секундата от място в първите 30, които продължиха в конкуренцията. Лидер след първия манш бе Рамон Ценхойзерн (Швейцария) с 57.49 секунди.
22-годишният французин Клеман Ноел завоюва нощния слалом в Загреб. С общо време 1:57,14 мин. той записа първи триумф през сезона. Така международният първенец за младежи от Давос 2018 реализира общо четвърта победа в кариерата си за Световната купа.
Олимпийският вицешампион Рамон Ценхойзерн приключи втори и донесе първи подиум за Швейцария в слалома в Загреб. Той беше водач след първия манш и направи солидно второ втурване, само че остана единствено на 7 стотни от секундата зад Ноел.
Трети на 29 стотни се подреди 20-годишният Алекс Винацер (Италия), който записа първи подиум.
Действащият олимпийски отличник и победител в Загреб през 2011 година Андре Мирер (Швеция) този път остана четвърти на 39 стотни от секундата.
22-годишният Арман Маршан (Бел) беше най-бърз във втория манш, което му оказа помощ да се изкачи с 15 места в крайното класиране и да приключи пети на 49 стотни от секундата и по този начин изравни най-хубавото класиране на белгиец в историята на Световната купа. 19-годишният Лукас Браатен (Норвегия), с 48-и стартов номер, се подреди шести на 63 стотни от секундата.
В генералното класиране за огромния Кристален глобус водачи останаха експертите в скоростните дисциплини Александър Аамод Килде (Норвегия) с 474 т. и Доминик Парис (Италия) с 454. а Алекси Пентюро (Франция), който през днешния ден приключи девети в слалома, се изкачи трети позиция с 430. Алберт Попов е 92-и с 22 т.
В подреждането за дребната Световна купа в слалома отпред излезе Ноел със 180 т., пред Мирер 175 и Хенрик Кристоферсен със 172, който имаше неприятен ден и приключи едвам 19-и. Попов е 27-и с 22 т.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР