Албена. Ваканционно селище Албена“ ще бъде домакин на десетото издание

...
Албена. Ваканционно селище Албена“ ще бъде домакин на десетото издание
Коментари Харесай

Албена домакинства десетото издание на Международния фестивал на хвърчилата

Албена. Ваканционно населено място „ Албена “ ще бъде хазаин на десетото издание на Международния фестивал на хвърчилата в интервала 31 август – 1 септември. Грандиозният празник на свободния полет под мотото „ По пътя на птиците “ ще събере на едно място едни от най-популярните въздушни актьори от България, Англия, Нидерландия, Австрия, ЮАР, Естония, Гърция и Турция. Основен акцент в събитието ще бъдат демонстрациите на участващите кайт клубове, които ще показват своите неповторими модели, постоянно достигащи впечатляващи размери. Програмата включва също надпревари и детски работилници, по време на които най-малките участници ще могат да сътворят лично хвърчило. И в двата фестивални дни проявата ще се стартира в 10:00 ч. и ще продължи до 17:00 ч. следобяд на плажа пред хотел „ Боряна “.

„ В небето над Албена ще се реят едни от най-атрактивните за публиката творения като обемни модели на разнообразни животни – мечета, тигри, октоподи, калинки, птици, риби и доста други. Очакваме да станем очевидци и на майсторско ръководство на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят доста бързо и разказват комплицирани фигури в небето. Парадът нормално е придружен от приятна музика и други занимания за дребни и огромни. “ – споделя Юри Георгиев, уредник на фестивала.

Курортният комплекс ще семейства събитие от сходен мащаб за повторно, откакто среща в Албена запалянковците си дадоха и напролет на тази година. „ Фестивалът е прочут и с това, че всяко негово издание се ангажира с дела и публично значими послания, като да вземем за пример такива, свързани с чистотата на околната среда, опазването на застрашени скотски типове и природата като цяло. Юбилейното му издание е отдадено на небезизвестния миграционен път „ Виа Понтика “, употребен от стотици хиляди птици по време на техния прелет, по тази причина чакаме по време на демонстрациите в небето да се реят освен хвърчила “, допълват уредниците. В рамките на проявата известната дизайнерка Мира Бъчварова ще направи самобитно дефиле, по време на което моделите ще яздят породисти коне на фона морето.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР