Албанското правителство подписа споразумение с турския дистрибутор Keymen Ilaç Sanayi

...
Албанското правителство подписа споразумение с турския дистрибутор Keymen Ilaç Sanayi
Коментари Харесай

Албания започва масова ваксинация с китайски ваксини

Албанското държавно управление подписа съглашение с турския дистрибутор „ Keymen Ilaç Sanayi ve Тicaret ”, който ще достави в страната ваксини против ковид от Китай. Това съобщи телевизия Top Channel, представена от МИА.
Очаква се тези дни в да дойде огромно количество китайски ваксини, макар че точното количество не е оповестено поради комерсиална загадка.количеството не е известно заради бизнес секрети, само че се афишира всеобща имунизация на популацията. Министърът на опазването на здравето Огерта Манастрилу разгласи през днешния ден идването на огромен брой ваксини и началото на всеобщите имунизации на популацията, откакто Народното събрание на страната „ даде зелена светлина ” за доставка както на китайски, по този начин и на съветската ваксина.
 Китай утвърди нова ваксина против Covid-19 Китай утвърди нова ваксина против Covid-19
Китай утвърди нова ваксина против Covid-19 за незабавна приложимост, създадена от ръководителя на неговия Център за надзор на болесттите,...
" Скоро ще стартираме всеобщо имунизиране с слагане на най-малко от 10 000 до 15 000 ваксини дневно. Ние сме се посветили на това. Очакваме сред 60 000 до 80 000 дози посредством механизма KOVAX, както и по-голямо количество от Pfizer. Актът, признат от Парламента през днешния ден, проправя пътя на индустриалните компании и дистрибуторите, които имат подобаващи документи, да ни доставят ваксини, с цел да продължат с проекта за имунизация на популацията ", разгласи Манастрилу, представен от БГНЕС.
В момента в Албания се употребяват три типа ваксини: на Pfizer, които дойдоха първи, по-късно на AstraZeneca и Sputnik V, които дойдоха през вчерашния ден като подаяние от принца на Обединените арабски емирства. До момента в Албания са пристигнали над 90 000 дози ваксина. От 11 януари, когато стартира имунизацията, са ваксинирани 51 690 души - най-вече здравни служащи, възрастни хора над 80 години, учители и академични преподаватели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР