Албанският премиер Еди Рама коментира, че няма нищо лошо в

...
Албанският премиер Еди Рама коментира, че няма нищо лошо в
Коментари Харесай

Рама: Няма нищо лошо в това Сърбия да подкрепи финансово Съюза на сръбските общини

Албанският министър председател Еди Рама разяснява, че няма нищо неприятно в това Сърбия да поддържа финансово Съюза на сръбските общини и акцентира, че Косово би трябвало да упорства в използването на френско-германския проект, с цел да реализира това, което цели, а точно дефинитивно признание.

„ Френско-германският проект е най-хубавото нещо, което Косово може да получи, тъй като е фактическо признание. Това е предложение „ живей и остави да живее “ и проправя пътя за признание от други “, сподели Рама пред Juron News Albania.

В изявление за подкаста Inside Albania Рама сподели, че не вижда нищо неприятно в това Сърбия да поддържа финансово Асоциацията на сръбските общини.

" Сърбия загуби войната и даже не може да си показа военно възмездие. Всичко свърши. Косово беше прието от група страни, които в никакъв случай няма да му разрешат да се върне. Никога. Без значение какво се случва. Това е първата точка ”, сподели Рама.

„ Миналото свърши “, сподели Рама и добави, че „ пътят е доста явен и че би трябвало да работим за опазване на мира, да се фокусираме върху бъдещето и да не оставаме заложници на предишното ”.

„ Не се пробвам да бъда интелигентен. Сигурен съм, че мнозина са по-умни или биха могли да бъдат. Но не върша простак нито от другите хора, нито от себе си. Не можем да лъжем себе си. Какво сме създали по този начин що се отнася до албанска общественост, без значение дали в Албания, в Косово, Северна Македония, Черна гора, ни научи доста ясно, че постигнахме всички тези резултати, като изяснихме на чия страна сме, с кого тясно си сътрудничим и какъв е нашият метод да се подобрим като албански фактор в задачите Западни Балкани ”, съобщи Рама.

" Имахме развълнуван спор, когато Европейски Съюз излезе с изказване след незаконната офанзива на север. Всичко беше за Косово. Обясниха ни, че това е процедура на Европейски Съюз, на Съвета и декларацията беше утвърдена от 27 страни членки преди събитието, по тази причина го разгласиха. Те споделиха, че могат да го разгласяват дружно с друго изказване, което ще осъди случилото се, осъждайки Белград за неоправдания акт на оповестяване дневно на печал. Поискахме съответни ограничения и против Сърбия, а освен наказване на действието. Казаха, че това не може да се направи, тъй като лишава доста време. За първи път от 10 години не сме се привели в сходство с декларацията на Европейски Съюз. Не бих споделил че Европейски Съюз беше неправдив. Бих споделил, че за жалост Косово даде на Европейски Съюз доста аргументи да бъде по-твърд към тях. Докато Сърбия играеше играта с повече просветеност. И играта продължава, не е завършила ", приключи Рама.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР