Албания се очаква да посрещне израелския външен министър Ели Коен

...
Албания се очаква да посрещне израелския външен министър Ели Коен
Коментари Харесай

Външният министър на Израел ще посети Албания

Албания се чака да посрещне израелския външен министър Ели Коен през септември, заяви „ Албания Пост “.


Израелският върховен посланик удостовери визитата със известие, в което се приказва за визитата на Коен в Бахрейн и Албания.

Визитата идва в миг на положителни връзки сред Тирана и Йерусалим, след готовността на Израел да помогне на Албания във връзка с хакерските атаки от Иран.

Албанският министър председател Еди Рама разгласи посредством обява в обществените медии, че е посетил израелската компания CheckPoint, международен водач в киберсигурността.

Там Рама се е срещна с създателя на компанията Гил Швед, за който споделя, че е „ легендата на високите технологии в Израел “.

Когато Албания стана жертва на кибер офанзиви, идващи от Иран, вестник " Таймс оф Израел " писа, че Рама е изразил специфичен интерес към метода на Израел към киберсигурността, изключително във връзка с сериозната национална инфраструктура.

Екипи от специалисти от двете страни ще проведат видеоконференции, с цел да обсъдят по какъв начин ще си сътрудничат в областта на киберсигурността.

Тирана получи помощ при образованието на експерти от Вашингтон и Йерусалим след хакерските атаки на хакерската група " Homeland Justice ".

Екип от кибероператори беше изпратен в Албания от Съединени американски щати предходната година, с цел да помогне за отбраната на държавните мрежи след двойна хакерска атака, за която обвиняванията падат върху Иран.

Екип от над двадесет чиновници беше разпрострат от Националните сили за кибер задачи (НСКМ) в интервенция „ гонене “ след втората хакерска офанзива, която се случи през септември и ограниченията сдрещу нея подействаха едвам към края на 2022 година

Тримесечната задача беше част от многогодишните старания на НСКМ, звено на Кибер командването на Съединени американски щати, за работа с непознати държавни управления, които желаят помощ при поддръжката на своите системи.

Екипите са били ситуирани 44 пъти в 22 страни от 2018 година насам и са провеждали интервенции в близо 70 мрежи по целия свят, най-много в Украйна, месеци преди съветската инвазия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР