Албания категорично отрече, че е готова да приема мигранти, преминаващи

...
Албания категорично отрече, че е готова да приема мигранти, преминаващи
Коментари Харесай

Албания обвини в. „Таймс“ в разпространение на фалшиви новини

Албания изрично отхвърли, че е подготвена да приема мигранти, преминаващи Ламанша към Англия, откакто вицепремиерът на Обединеното кралство Доминик Рааб удостовери, че държавното управление изследва начини да трансферира хора в Албания, до момента в който случаите им биват обсъждани. 

Външният министър на Албания Олта Джачка и посланикът на страната в Обединеното кралство Киряко Кирко отхвърлиха като ``фалшива новина`` репортаж на ``Таймс``, съгласно който Албания е подготвена да одобри краткотрайно хора, идващи в Обединеното кралство от Франция, до момента в който документите им биват обработвани. На въпрос на Sky News дали хората, търсещи леговище в Обединеното кралство, ще бъдат трансферирани в Албания, Рааб сподели, че това  е една от страните, с които Англия се пробва да реализира интернационално съдействие по въпроса.

Тирана реагира яростно на публикацията на ``Таймс``. Джачка разгласява в изображение на първата страница на вестника с думите: ``Същите остарели подправени вести този път на първа страница на почитан вестник като ``Таймс``! И апропо, аз не съм ``той``, а ``тя``, която постоянно се е възхищавала на качеството на английските медии. Тъжно! ”

Посланик Киряко Кирко сподели за в. ``Гардиън``, че е извънредно сърдит, тъй като в сряда е споделил на ``Таймс`` ``поне 10 пъти, че Албания в никакъв случай няма да се съгласи с този тип метод във връзка с имигрантите, идващи от Франция``. " Аз съм юрист. Албания няма пълномощия да взема решение дали имигрантът е законен или незаконен. Международната спогодба е уредила всичко в елементи във връзка с процеса на оценяване на търсещите леговище. Британските съдилища ще вземат решение, а не съдилищата в Албания``, безапелационен е той. Кирко отхвърли, че сред Албания и Англия се водят договаряния за основаване на центрове за култивиране на случаите на незаконни мигранти, прекосили Ламанша.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР