Акушер-гинеколози вече наблюдават състоянието на няколко бременни жени, като поемат

...
Акушер-гинеколози вече наблюдават състоянието на няколко бременни жени, като поемат
Коментари Харесай

Лекари от Варна преглеждат безплатно бежанци от Украйна

Акушер-гинеколози към този момент следят положението на няколко бременни дами, като поемат изцяло всички операции и проучвания.

Доктор Маргарита Монастирска е измежду акушер-гинеколозите, които следят бременността на дами от Украйна, избягали от войната. Напълно гратис и с схващане за техните паники.

Много се зарадваха по тази причина, че можем да беседваме. На всичките им въпроси можехме да отговорим напълно изчерпателно. Можехме да ги изслушаме и да ги разберем. Да разберем този потрес, който изживяват сега и...мъката за това, което са оставили там, споделя доктор Маргарита Монастирска, акушер-гинеколог.

Здравната каса ще заплаща за прегледите на потърсилите интернационална или краткотрайна протекция бежанци от Украйна. Но множеството от тях не са регистрирани или не желаят подобен статут. А това значи, че би трябвало да заплащат за медицинските услуги, в случай че положението им не постанова незабавна помощ.

Според лекари, нито една жена няма да бъде върната от болница, в случай че стартира да ражда, даже и да не е подала заявление за интернационална протекция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР