Акулите от Уолстрийт се надпреварват да покажат по-любезната и по-грижовната

...
Акулите от Уолстрийт се надпреварват да покажат по-любезната и по-грижовната
Коментари Харесай

Уолстрийт показва човешкото си лице

Акулите от Уолстрийт се надпреварват да покажат по-любезната и по-грижовната си страна откакто провокираните от пандемията болестни положения демобилизираха чиновниците, изключително тези с по-кратък стаж. Последна в умря се включи " Ситигруп " след като главният изпълнителен шеф Джейн Фрейзър забрани петъшните видео заседания и насърчи личния състав да употребява отпуски. 

На 21 март шефът на " Голдмън Сакс груп " - Дейвид Салъмън - даде обещание да постави повече старания, с цел да приключи порочната процедура младшите банкери да работят от домовете си в събота. Няколко дни по-рано " Джефрис файненшъл груп " разгласи, че ще възнагради по-младите си чиновници с мечтаните от тях уреди за фитнес, в това число с шосейни колела. 

Най-едрите компании в света се пробват да се приспособяват към променените цели на служащите си в изискванията на продължителна пандемична карантина. " Форд мотър " е уведомил своя 30-хиляден личен състав, че може да продължи да работи отдалечено даже след края на болестта. Други пък държат повече хора да се върнат в офисите, в това число и студентите, които специализират при тях през летните ваканции, откакто установяват компликации в поддържането на корпоративната просвета посредством видеосесии. 

Работата от у дома е " доста изолираща " - показва Джеф Блейдс - основател на компанията BLK Consulting, която поучава фирмите от Уолстрийт. " При това, освен тъй като човек работи по 100 часа седмично, само че и тъй като не е в екип, нито е заобиколен от сътрудниците си ", разяснява Блейдс. Той добавя, че стоте работни часове са в действителност мъчно търпими, само че в компанията на другари те се преглъщат по-лесно.

Госпожа Фрейзър, която през тази година наследи на поста Майкъл Корбат, разгласи дебюта на " свободни от екрани петъци " във вътрешна паметна бележка, до която се добрали кореспонденти на организация " Блумбърг ". Освен това дамата е определила 28 май за празник на компанията във всичките офиси, наречена " Ден за рестарт на " Сити " ". Новият основен изпълнителен шеф също предизвиква личния състав да не участва на оповестени виртуални срещи отвън естествените работни часове отпреди пандемията. 

Акцията е в отговор на презентацията на група анализатори на " Голдмън Сакс " с едногодишен стаж в банката до мениджърите им, показваща, че те работят по 100 часа на седмица и се усещат дезориентирани физически и душевен. (Бел. ред. - banker.bg разгласява на 21 март разбора им в публикация, озаглавена " Работа от заран до здрач и тотално лудост " ). Шефът на " Голдмън " отговори с заричане да ускори контрола върху осъществяването на така наречен " съботно предписание ", което повелява, че младшите банкери не би трябвало да са в офисите от 19 ч. в петък до 9 ч. в неделя. 

Госпожа Фрейзър, в това време, сподели, че " Ситигруп " претегля бъдещите разновидности за работа в дълготраен проект. За нея, доста длъжности изискват наличие в офиса, тъй като то е значимо за конкурентноспособността, взаимодейството и образованието на по-младите фрагменти. Все отново, " Ситигруп " резервира виртуалния метод на активност, само че в границите на 10 седмици, откакто ги беше редуцирала до пет. Мнозинството банкови чиновници ще имат хибридни функции в бъдеще и ще работят в офисите най-малко три дни седмично и два дни от домовете си Някои длъжности, в това число в банковите клонове и в центровете за данни, не могат да се реализират отдалечено, до момента в който други - като банкерите за контакти - са замислени като напълно отдалечени. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР