Актьори от Народния театър Иван Вазов изпратиха отворено писмо до

...
Актьори от Народния театър Иван Вазов изпратиха отворено писмо до
Коментари Харесай

Актьори от Народния театър изпратиха отворено писмо до президента и културния министър

Актьори от Народния спектакъл „ Иван Вазов ” изпратиха отворено писмо до президента Румен Радев, културния министър Велислав Минеков и ръководителя на Комисията по културата и медиите в Народно събрание Иван Ченчев.

В писмото подписалите се артисти показват поддръжка за шефа Васил Василев и приканват решенията да се взимат в границите на театъра.

Цялото писмо може да прочетете

По-рано през днешния ден на конференция министърът на културата проф. Велислав Минеков разяснява, че може да се стигне до искане на оставката на шефа на Народния спектакъл, в случай че абсурдът не се позволи.




В началото на ноември той разпореди инспекция, откакто кабинетът на пиара на театъра Велислава Кръстева осъмна с надраскана врата.

" Наистина безобразието доближи самобитен връх. Аз изпратих писмо до шефа на Народния спектакъл, в което желаех да ми бъде дадена информация за контракти с външни компании, външни услуги и външно финансиране. Съвсем публично получих отвод, това е задоволителен мотив за последна дисциплинарна мярка. Крайно време е господин Василев да вземе нещата в свои ръце и да извърши някаква смяна. Ако му е мъчно, дано да напусне ", съобщи министърът на културата Велислав Минеков.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР