Актьорът Валери Йорданов изпрати писмо до министъра на културата Кръстю

...
Актьорът Валери Йорданов изпрати писмо до министъра на културата Кръстю
Коментари Харесай

Актьорът Валери Йорданов нападна пак шефа на Народния театър, скандалът е заради ТЕЛК

Актьорът Валери Йорданов изпрати писмо до министъра на културата Кръстю Кръстев и ръководителя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. В него той твърди, че работодателят му – шефът на Народния спектакъл Васил Василев, оспорва ТЕЛК-а му.

Васил Василев правел това с желанието да го изкара неспособен да упражнява специалността си. Това написа Валери Йорданов във Facebook профила си. От години той живее с диабет. Той е от най-активните бранители на уволнения от Василев основен режисьор Александър Морфов. В своя позиция от Народния спектакъл дадоха отговор, че думите на Йорданов са следващ опит за операция на публичното мнение.

" Някой от вас дали е чувал сходна история – за шеф, който оспорва ТЕЛК-а на служителя си, стремейки се да го изкара " неспособен " за специалността, която упражнява сполучливо? Вчера получих " Становище от НЕЛК " (Национална експертна лекарска комисия - б.р.) към мен, към господин Васил Василев и към Българския съд. Вчера разбрах, че шефът на НТ " Иван Вазов " и неговите адвокати са поискали експертиза на моя ТЕЛК, пледирайки, че " НЯМАМ право да работя по специалността си ", сиреч – не съм бил кадърен за специалността " артист ", която правя от 1996 година насам?!? ", написа Йорданов, като добавя, че му е неловко да ползва CV-то си.

Йорданов се обръща непосредствено и към шефа на културната институция: " Г-н Василев, към този момент уволнихте дисциплинарно най-големия ни и обичан режисьор и по този метод лишихте който и да е български спектакъл да го назначи през идващите две години. Г-н Василев – към този момент не слагате в програмата на Националния ни спектакъл най-гледаните представления на същия режисьор, а други – на " неуместните ", ги няма или ги слагате на 29-и февруари – с цел да схвана, че " ще играя един път на високосна, щом не ви чувам ".

Справка в програмата на Народния спектакъл, която е направена до февруари в това число, демонстрира, че моноспектакълът на Валери Йорданов под режисурата на Стоян Радев " Караконджул ", който е измежду търсените от феновете представления, в действителност е плануван само на 29 февруари. В останалите дни от ноември, целия декември и януари заглавието не попада.

" Хъшове " и " Животът е прелестен " – хитовите постановки на Александър Морфов, отпаднаха по-рано от афиша, написа " Сега ".  В програмата от участията на Валери Йорданов към този момент попадат " Народът на Вазов " на Диана Добрева – един от стълбовете в репертоара (на 24 ноември, 3 и 23 декември, 9 януари и 24 февруари), както и " Големанов " (30 ноември, 21 декември, 23 февруари) и " Опит за хвърчене " (12 декември, 14 януари) с режисьор Стоян Радев. От спектаклите на Морфов пък плевенската " Антигона " още веднъж ще гостува на първата ни сцена на 16 декември и 23 януари.

По-нататък артистът приканва министъра на културата и ръководителя на САБ за изрично отношение по проблема. " След следващия долен опит " някой да унищожи някого безшумно ", в Националния ни спектакъл или където и да е, без " никой да чуе за това " – аз желая извънредно изрично и извънредно от Вас – Незабавна ОСТАВКА или уволняване на шефа на НТ " Иван Вазов "! ", написа Йорданов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР