Актьорът Уил Смит няма право да посещава церемонията на Оскарите

...
Актьорът Уил Смит няма право да посещава церемонията на Оскарите
Коментари Харесай

Уил Смит получи забрана да стъпва на Оскарите за 10 г.

Актьорът Уил Смит няма право да посещава церемонията на " Оскарите " и други публични събития на Филмовата академия на Съединени американски щати поради абсурда с зашлевения пестник на Крис Рок. 

Поведението на сцената на 28 март му беше оповестено за " недопустимо и нездравословно " в позицията на управителния съвет на Академията, с която беше въведена глобата. 

Смит посегна на Рок поради неуместна смешка по адрес на брачната половинка му Джейда Пинкет Смит, която страда от косопад поради здравословен проблем. Същата вечер артистът беше награден с " Оскар " за основна мъжка роля в " King Richard ". 

Традицията е носителят на това отличие да връчи премията за най-хубава актриса в основна женска роля на идващото издание на церемонията. Смит обаче няма да бъде позволен до него. 

Ръководителите на Академията признават, че не са реагирали съответно в нощта на случая и са били " неподготвени за невиждания акт ". 

В позицията се показва признателност на Крис Рок за това, че е запазил хладнокръвие в обстановката. 

Уил Смит към този момент подаде оставка като член на филмовата организация поради това, че е предал доверието на сътрудниците си. Занапред той няма да има право да гласоподава за избора на нови носители на оценката. 

Смит се оказва един от дребното представители на промишлеността, който е заставен да се отдръпна от участието си в Академията - наред с хора като Харви Уайнстийн, Бил Козби, Роман Полански и други, които бяха упрекнати, а по-късно и съдени за полово принуждение. 

Последствията за кариерата на Уил Смит не престават да се натрупват. Sony и Netflix оповестиха, за краткотрайно ще спрат общите си планове с артиста. 

В петък Смит разгласи, че приема и почита решението на Академията, с което го отлъчват от присъединяване в церемониите за премиите " Оскар " до 2033 г. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР