Актьорът Пламен Манасиев е от род, изключително свързан с християнството.

...
Актьорът Пламен Манасиев е от род, изключително свързан с християнството.
Коментари Харесай

Актьорът Пламен Манасиев: Да си върнем доброто и да си спомним човещината

Актьорът Пламен Манасиев е от жанр, извънредно обвързван с християнството. Прадядо му Манасий Поптодоров е изтъкнат преподавател и църковен музикант. " Да си върнем положителното и да си спомним човещината, тъй като нищо не пречи човек да бъде добър! " - е великденско благопожелание на артиста.

За работата на дядо си той приказва с изключителна топлота. Той учи в гръцко килийно учебно заведение с преподаватели от Германия. След това стартира да преподава в Цариград, а по покана на Светия синод се завръща като учител в Самоковското богословско учебно заведение (от 1903 година преместено в столицата и развито в Софийска духовна семинария).

Актьорът е запазил издание на Библията от 1924 е издадена, в което дядо му си е водил мемоари.

" Той е достоен човек, който събира в доста от сборниците си произведения на създатели, писали преди него и ги обработва. За него музиката е нещо необикновено. Преподавателскта му активност значително е обвързвана с православното пеене. “

По писания на Манасий Поптодоров доста хора от православния свят учат църковно пеене. За него то е било " разтуха за душата и молитва, облечена в музика ".

" Успяхме да съберем огромна част от неговите произведения, даже има някои преиздадени. Което е знак от ориста, че той в действителност е направил доста. Родът преди него е от духовни лица и свещеници, само че след прародител Манасий специалностите при нас се взривяват в доста направления – има учители, прависти, икономи... " - споделя още артистът.

Самият той избира актьорската специалност, откакто още като възпитаник театралната искра се възпламенява в душата му.

„ Бяхме впечателни от режисура на Детска театрална групировка в Бургас. Нашата шефа ни насочи към сценичен състав. В НАТФИЗ ме одобриха от втория път. Бях се отказал за известно време, тъй като мислех, че това е непостижима цел. Но аплайвах и вторият път бях признат и кукли, и актьорско майстство и се стартира. “ - споделя за избора си той.

В началото на кариерата си играе в " Ноев ковчег " по Радичков. Следват функции в сериалите " Стъклен дом " и " Под прикритие ".

„ Кастингът на " Под прикритие " беше доста добър – всеки си беше на мястото. Образите се развиваха в процеса на фотосите. " - споделя повече за ролята си на служител на реда в продукцията.

Пламен Манасиев озвучава и световноизвестния готвач Джейми Оливър в неговите кулинарни поредици.

" Той готви извънредно вкусно и има над 400 часа телевизионно време. Аз трябваше да озвуча всичко това през годините. В един миг ми пристигна до гуша от готвене и предписания! Обичам да го виждам, само че озвучванетео не може да ме накара да сготвям, това не ми е стихията. “ - признава той.

Истинска буря обаче е чувството му за България.

" За мен България е чест, достойство, монумент, хубост и обич. И нищо от тези неща не е за обмен! "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР