Актьорът от трупата на Народния театър Деян Ангелов се обърна

...
Актьорът от трупата на Народния театър Деян Ангелов се обърна
Коментари Харесай

Деян Ангелов към бунтарите в Народния: Сашо, Рени, Валери, Камене, вие сте емоционални насилници!

Актьорът от трупата на Народния спектакъл Деян Ангелов се обърна яростно към сътрудниците си Александър Морфов, Рени Врангова, Валери Йорданов и Камен Донев, които към този момент над половин година упорстват за оставката на шефа Васил Василев.

" Сашо, Рени, Валери, Камене, вие сте прочувствени насилници. Вашите зависимости към пари, алкохол, пустославие погазиха и унищожиха всичко, правено с толкоз обич и отдаденост. Изморих се от лъжите ви. Срам ме е, че ви познавам. Продължавам живота си без вас. Имам за кого да пребивавам! ", написа в четвъртък сутринта артистът.



Деян Ангелов

В края на театралния сезон част от артистите, които считат, че Васил Василев не би трябвало да подава оставка и че с неговото идване като шеф са се случили доста хубави неща излязоха със свои позиции в обществените мрежи.

Първи това направиха Владимир Карамазов и Ана Пападопулу. Свои отзиви обществено показаха и Стефания Колева, Биляна Петринска, Жорета Николова, Бойка Велкова, Дарин Ангелов. 



Деян Ангелов и Камен Донев в спектакъла на Александър Морфов " Живвотът е прелестен ". След възобновяване на постановката Деян напусна представлението, само че брат му Дарин остана да играе в него

" Аз адресирам един извънреден и доста сполучлив сезон. Имах привилегията да работя и да се срещна със светила в театралното изкуство, като Галин Стоев, Йерней Лоренци, Тимофей Кулябин, Джон Малкович, Ингеборга Дапконайте, Деклан Донелан. Творих и живях с артисти, които обичам и на които се удивлявам. Изкарах четири министър председатели, две от които в моя спектакъл - Народен спектакъл " Иван Вазов " и възвърнах две обичани представления. През целия сценичен сезон бях благополучен, тъй като имах свободата да върша спектакъл, да създавам, да сътворявам и да играя ", написа от своя страна Дарин Ангелов.

" Въпреки всичките тези триумфи, аз адресирам един сложен сезон, цялостен с отчаяние, горест, засегнатост, оскърбление. Аз съм на 42 години, 23 от които минаха в Народен спектакъл " Иван Вазов ". Преживяли сме какво ли не, видяли сме какво ли не, играли сме по какъв начин ли не, имали сме и радостни, и тъжни, и радостни, и сложни моменти, само че в никакъв случай не съм си помислял, че ще се наложи да защищавам театъра си от сътрудници, които мислих, че живеят поради театъра като мен. Е, през последния сезон се случи и това.

Колеги, от които съм се учил, към които изпитвам почитание, които безпределно ценях и обичах, като че ли не помниха, че са актьори и сложиха голямото си его над театъра. Обругаваха го, плюха по него, петниха го, обиждаха го. Не стига това, ами и публиката вкараха в изкуствено основани кавги и почистване на персонални спорове посредством операции и изкривяване на истината.

Надпреварваха се, кой ще е по-активен " фейсбук родолюбец " и тичаха по знайни и незнайни медии да популяризират неистини и спекулации, да развяват байряка за някакъв псевдо-морал и да крещят с цялостно гърло " неотложно уволняване ". Позволиха на странни " войник " -и да вандалстват в театъра и настройваха публиката да ненавижда театъра. Въпреки това аз играх ", написа още Дарин.



Дарин Ангелов

" С пяна на уста и завист в очите ме обиждаха - все пак аз играх. Бях простак, изменник, подкупник, простак - все пак аз играх. Купуваха ме, продаваха ме, подаряваха ме, подлагаха ме - все пак аз играх. Играх, тъй като имам вяра, че по този начин пазя името на театъра си - Народен спектакъл " Иван Вазов ", прочувствен е артистът.

И продължи: " Баща ми, светла му памет, ме учеше, че когато стиснеш пестник, би трябвало да имаш дързостта и да удариш. Та запитвам аз, за какво? Защо, бе, сътрудници, толкоз доста сила изхабихте да съсипете театъра. Хубаво, стиснахте юмручета, създадохте всевъзможни кавги. То бяха подпалени перални, нетърпима конюнктура, купени артисти, министър плю по нас, манифестации, срещи, придвижвания за просвета, митинги, подписки и какво ли не. Защо? Каква е задачата? Материална полза ли, персонална вендета ли, не ви харесва, че театърът отвори порти и за международни режисьори и актьори, ли?

Не е правилно, че се възвръщат спектаклите на Александър Морфов и се играят през целия сезон, ли? Не е правилно, че представлението " Животът е прелестен ", което падна през февруари и вдигнахте цялата общност на крайници, падна поради заболяване на сътрудника Албена Колева ли, дружно с " Двубой " и " Шърли Валънтайн ", само че за тях нищо не казахте?

Не е правилно, че сътрудника Валери Йорданов целуваше ръката на Васил Василев и беше един от първите, чиято заплата беше сензитивно нараснала, ли, а след това плю по шефа и обругаваше сътрудници? Не е правилно, че тичахте, след сътрудници по коридорите на театъра и даже по улиците и ги обиждахте в наличие на децата им, ли? Не е правилно, че късо съединяване го описахте из медиите като пожар, заплашил 800 индивида, ли (които, апропо се чудят къде са били та не са видели туй знамение, пожара)? Не е правилно, че Камен Донев в никакъв случай не бил част от щатната натрупа на театъра, че да го напуща, ли ( та нали самият той качи фотография с карта за вход " Гост " )? И това са единствено част от аргументите, поради които " мълчим ".

Уважаеми сътрудници, Ваше право е да бъдете каквито поискате, само че не забравяйте, че сте и актьори. Не забравяйте, че длъжността Директор е мандатна. Не забравяйте, че спектакъл е имало преди вас и че ще има и след вас. Не забравяйте, че театърът би трябвало да е над егото ви. Не забравяйте, че публиката ни, желае да ви гледа по какъв начин творите, а не по какъв начин лаете. Не забравяйте, че би трябвало да играем. Аз ще продължа да играя и да потвърждавам, че Народен спектакъл " Иван Вазов " се развива. Ще продължа да играя, с цел да защитя театъра си. Защото след щерка ми и брат ми, Театърът за мен е всичко! ", съобщи Дарин Ангелов.



Бойка Велкова

Бойка Велкова също излезе със своя позиция в обществените мрежи. " Омразата е неприязън и омерзение към човек на който мразещия желае злото. Това е морално заболяване, от което страдат доста хора, само че те не схващат, че се самонаказват, тъй като негативната пристрастеност, която ги разяжда провокира разнообразни умствени и биологични промени и съумява да трансферира виновността и омразата си върху другите.

Омразата е грях! Но има още по-голям грях от омразата. Това е сеенето на ненавист измежду хората, които за жалост се поддават на операции. Това значи предумишлено “инфектиране ” на множеството с вируса на личната ни болест. Първо болестта се популяризира в фамилията, след това на работното място, след това в цялата страна и води до съсипия ", написа актрисата.

" ТРУПАТА НА ТЕАТЪРА ОСТАНА ЗАЕДНО!!!!! Това ни научи на резистентност, непоклатимост и да не позволяваме безпорядък. Мълчахме тъй като имахме почитание към гения. Мълчахме тъй като не искахме да даваме неприятен образец. Не обиждахме! Не нападахме! Само защитихме законно определения шеф на Народния спектакъл господин Василев и му дадохме заем на доверие. Иначе щеше да е аморално!!!! Всичко лишено от морал е обречено! В него злото покълва най - елементарно!

“От осанна до разпни го ”  -човечеството го е претърпяло доста пъти, и още доста пъти ще го претърпява до момента в който не се научим на обич, морал, емпатия и надълбоко схващане, че всеки е на друго място по пътя.
И различен път съм споделяла, че театърът е неявяване на ненавист, той е разговор. Театърът лекува счупените ни души. Театърът събира дружно всички изкуства. Затова би трябвало да изберем безличността и да не влагаме в нарцисизъм и ненавист. ТЕАТЪРЪТ Е НАД ВСИЧКО! ", написа Бойка Велкова.

На фотографията горе: Близнаците Дарин и Деян Ангелови
в постановката " Вуйчо Ваньо ", която се игра в Народния театър
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР