Актьорът Матю Пери, който спечели световна слава с ролята на

...
Актьорът Матю Пери, който спечели световна слава с ролята на
Коментари Харесай

Почина Матю Пери от сериала Приятели

Актьорът Матю Пери, който завоюва международна популярност с ролята на Чандлър Бинг в хитовата американска телевизионна комедия " Приятели ", беше открит мъртъв в събота в дом в региона на Лос Анджелис, оповестиха няколко новинарски издания, представени от " Ройтерс ".


" Лос Анджелис таймс " и светското издание TMZ. com, цитирайки неназовани източници от правоохранителните органи, оповестиха, че 54-годишният Пери е открит мъртъв във вана или джакузи.


NBC News, цитирайки неназован представител на артиста от канадски генезис и източник от органите на реда, заяви, че артистът е открит удавен в дома си в квартал Пасифик Палисейдс в Лос Анджелис.

Пери беше най-известен с дългогодишната си роля на Чандлър в извънредно сполучливия " Приятели ", който се излъчваше в продължение на 10 сезона по мрежата на NBC от 1994 до 2004 година, с присъединяване на Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиза Кудроу.


Почина артистът Матю Пери от " Приятели " © Reuters

Сериалът, предаван в интервала 1994-2004 година, трансформира шестимата в международни звезди и дължи славата си на актьорската им игра. Те играят сплотена група млади американци, които споделят жилищата и перипетиите си и се срещат на кафе в Central Perk, измислено кафене в Манхатън. Една от главните сюжетни линии включва загадка любовна връзка сред Чандлър и Моника Гелър, героят, изигран от Кокс, която четиримата други другари - Рейчъл, Джоуи, Фийби и Рос - разкриват един по един.


Финалният епизод бе гледан от над 52 милиона фенове в Съединени американски щати, което го направи най-гледаната сходна продукция в първото десетилетие на века. Целият актьорски състав се събра още веднъж 17 години след финала на сериала за нашумялото особено събитие, излъчено по HBO Max през 2021 година


В разгара на шоуто, Пери заяви, че е търсил лекуване за корист с обезболяващи и алкохол през 1997 и 2001 година Пристрастяването му стартира след случай с джет, при който е потърпевш.


През 2016 година в изявление за BBC Radio 2 той показа, че не си спомня три години от фотосите на " Приятели ", тъй като е бил пийнал или дрогиран.

" Не съм гледал шоуто и не съм го гледал, тъй като можех да кажа гледайки се " Пиене, опиати, пиянство, кокаин ", сподели той в диалога. " Мога да ви го опиша сезон по сезон, по това по какъв начин наподобявам. Ето за какво не желая да го виждам, тъй като това е, което виждам в него. Макар че се възнамерявам да стартира да го виждам, тъй като беше необикновено да виждам по какъв начин допира сърцата на разнообразни генерации. "

След " Приятели ", Пери взе участие в най-малко още три телевизионни плана, които се оказаха краткотрайни - Studio 60 on the Sunset Strip, Mr. Sunshine и Go On.


Почина артистът Матю Пери от " Приятели " © Reuters

Той също по този начин гостува или взе участие в други хитови телевизионни сериали като The West Wing, Ally McBeal, Scrubs и Beverly Hills, 90210. Снима се и в игрални филми- Fools Rush In, The Whole Nine Yards, Almost Heroes и Three to Tango.


Роденият в Масачузетс артист израства в Отава, откакто майка му, канадска журналистка, която в миналото е била прессекретар на някогашния министър председател Пиер Трюдо, се развежда с бащата на Пери и се дами за канадец от телевизионните среди.


На 15-годишна възраст Пери се реалокира в Лос Анджелис, с цел да се занимава с актьорско майсторство и така наречен комедия на ипровизации.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР