Актьорът Леонардо ди Каприо ще предостави средства на най-стария природен

...
Актьорът Леонардо ди Каприо ще предостави средства на най-стария природен
Коментари Харесай

Лео ди Каприо отново помага, този път - на горилите

Актьорът Леонардо ди Каприо ще даде средства на най-стария естествен резерват в Африка, който неотдавна беше обект на кърваво нахлуване.

BBС оповестява, че учредената от холивудската звезда благотворителна фондация даде обещание 2 милиона $ за резервата „ Вирунга “ в Демократична република Конго, който преди два месеца беше обект на кървава офанзива на бунтовници от Руанда. При засада бяха убити 12 рейнджъри от резервата, който е известна туристическа дестинация. Една от най-важните му функции обаче е опазването на застрашените от изгубване планински горили. В понеделник паркът даде началото на " Фондът Вирунга ", който да събира пари за екипирането на рейнджърите и подпомагането на техните фамилии, както и за други належащи разноски. Освен благотворителна фондация на Ди Каприо средства в новоучредения фонд ще внесе и Европейската комисия.

Учените предизвестяват, че Covid-19 също съставлява сериозна заплаха за съществуването на планинските горили, защото тяхното ДНК съответствува с това на индивида. Освен това те са застрашени и от ебола поради новия взрив на заболяването.

Леонардо ди Каприо е зает с опазването на резервата от години. Той продуцира документалния филм “Вирунга ”, който беше номиниран за " Оскар " през 2014 година
 И Лео Ди Каприо в помощ на Амазония
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР