Актьорът Деян Донков е първият носител на наградата, учредена от

...
Актьорът Деян Донков е първият носител на наградата, учредена от
Коментари Харесай

Деян Донков е първият носител на наградата на Крикор Азарян

Актьорът Деян Донков е първият притежател на премията, учредена от Фондация " Проф. Крикор Азарян ", която ще се присъжда всяка година за блестящо достижение в театралното изкуство. Отличието беше връчено на сцената на Театър Азарян в НДК по време на прочувствена вечер, отдадена на 84 години от рождението на голeмия български режисьор.
Деян Донков е измежду приятелите и съидейниците на проф. Азарян, а режисьорският му дебют " В очакване на Годо " в Театър Азарян е израз на дълбоката му благодарност, любов и почитание към него.
Развълнуваният до сълзи артистът цитира приспособен фрагмент от " Вишнева градина " - последния театър, по който работят дружно с Крикор Азарян в последните му земни дни. " За мен това е огромна чест и голяма отговорност, която поемам, носейки този приз ", показа артистът.
Преди това публиката приветства бурно моноспектакъла на Театър 199 " Приятно ми е, Ива " на актрисата Ива Тодорова, също възпитаничка на проф. Азарян, в който тя вплита и някои от скъпите уроци и житейски мъдрости, завещани й от режисьора.
Във фоайето на Театър Азарян се откри и експозиция от фестивални плакати, в която специфичен акцент са плакати от спектакли на Крикор Азарян през годините. Изложбата беше открита от проф. Божидар Йонов, един от дългогодишните уредници на Международното триенале на театралния афиш, част от което е и екзпозицията в театъра. Проф. Йонов показа персонални мемоари от общуването си с проф. Азарян: " С него извънредно умерено и леко се работеше, тъй като той имаше доверие на всички експерти - както на графичния дизайнер, по този начин и на сценагорафа и на художника по костюмите. Коко беше едно събитие в Театър София и доста се веселя, че в този момент тук имаме спектакъл, който носи неговото име ", сподели Божидар Йонов.
Спектакълът на Деян Донков " В очакване на Годо " е част от афиша на Театър Азарян. Следващата дата, на която се играе представлението е 31 март. Преди броени дни спектакълът гостува и на известния московски спектакъл на Армен Джигарханян, където пожъна голям триумф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР