Актьорът Брад Пит и музикантът Ник Кейв откриха съвместна изложба

...
Актьорът Брад Пит и музикантът Ник Кейв откриха съвместна изложба
Коментари Харесай

Брад Пит и Ник Кейв откриха съвместна изложба във Финландия

Актьорът Брад Пит и музикантът Ник Кейв откриха взаимна галерия със световноизвестния английски художник Томас Хаусаго във финландския град Тампере, заяви уеб сайтът на Музея на изкуствата „ Сара Хилден “. Посетителите могат да видят скулптурите на холивудския ас и керамичната арт серия на водача на групата Nick Cave and the Bad Seeds до 15 януари идната година. От музея акцентират, че Пит и Кейв, които са одобрени имена и гении в своите области, за пръв път демонстрират пред аудитория свои художествени творби, родени от продължаващия креативен разговор с Хаусаго.

Концепцията на Томас Хаусаго по отношение на експозицията, наречена WE, приказва за въздействащо отдалечаване от стимулираните от егото способи на мислене и надълбоко осъзнаване, че „ Аз не съм АЗ. Аз съм НИЕ! “. Тя включва взаимосвързаната природа на всички неща в креативния развой и отвън него. Художникът се опира на вековната логичност, която заключава, че щом нищо не поражда без значение, тогава всички би трябвало да сме свързани, което би ни разрешило да надхвърлим рестриктивните мерки, произлизащи от възприятието за его, разясняват изкуствоведите. Те дефинират работите на Кейв като „ наративна поредност от глазирани керамични фигурки, изобразяващи живота на Дявола в 17 етапи – от непорочност към опит за оборване на нашата смъртност “. The Devil – A Life е първата огромна образна творба на Кейв, която включва 17 обособени елементи с височина сред 15 и 50 см, всяка ръчно направена, обагрена и глазирана от музиканта сред 2020 и 2022 година Естетически серията припомня за викторианските фигурки, на които Ник Кейв е колекционер. Скулптурните работи на Брад Пит, включващи и сцена на престрелка, са направени от гипс, транспарантен силикон, муниции. Първата пластика, която артистът в миналото е направил, се назовава House A Go Go (2017) и съставлява 46-сантиметрова комбинация от дървени парчета. Докато австралийският музикант е бил притеглен от образните изкуства още като дете и е изучавал малко изобразяване в Технологичния институт „ Колфийлд “ в Мелбърн, преди напълно да смени посоката, то Брад Пит – един от най-многостранните кино артисти на нашето време, е значително самообразован, само че извънредно мощен гений, акцентират от музея. Творбите на Пит имат ексцентрични заглавия: „ Самонанесена огнестрелна рана в къщата “, „ Целейки се в теб, видях себе си, само че този път беше прекомерно късно “, „ Робувайки на нашите пороци “, „ Държачи на свещи за обичани хора “ и така нататък

Художничката и дизайнер ДеБран Трю разяснява пред уеб страницата TMZ творчеството на Брад Пит. „ Ако определим работите му като превъзходни, това не приказва нищо. Той е същински художник, който твори със пристрастеност и мотивация. Неговата отдаденост на делото му е вдъхновяваща “.

През юни холивудският артист и продуцент даде изявление за мъжкото издание GQ, в което показа, че се готви да завърши кариерата си в киното. „ Аз съм на последните си сили, в последния учебен срок или триместър. Какво ще стане на този стадий? Какво ще върша? “, питаше се той, явно наясно, че има и различен доста мощен гений. По-късно Брад Пит се отхвърли от думите си, като сподели, че няма желание да се отдръпва от киното, само че не всеки път му се удава да формулира мислите си вярно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР