Актуални теми от енергийния сектор обсъдиха днес енергийният министър Теменужка

...
Актуални теми от енергийния сектор обсъдиха днес енергийният министър Теменужка
Коментари Харесай

Енергийния сектор обсъдиха Теменужка Петкова и Ерик Рубин

Актуални тематики от енергийния бранш о бсъдиха през днешния ден енергийният министър Теменужка Петкова и американският дипломат Ерик Рубин.

Това оповестиха от Министерството на енергетиката

" Българската страна преглежда опцията да взе участие като акционер в реализацията на плана за създаване на терминал за полутечен природен газ до Александруполис. По този метод ще осигурим доставки на природен газ за България от разнообразни източници, в това число и от Съединените американски щати. Този план е в цялостна синергия с газовата връзка Гърция-България и тяхното създаване ще способства в забележителна степен за обезпечаване на енергийната сигурност за България и района ". Това сподели енергийният министър Петкова по време на срещата.

До края на 2018 година се чака страната ни да завърши присъединяване си е плана за LNG терминал до Александруполис. По отношение на интерконектора с Гърция, Петкова разясни, че всички тръжни процедури са в ход и през втората половина на 2020 година газовата връзка ще бъде въведена в комерсиална употреба.

По време на срещата бе дискутирана и тематиката с работата на двете американски топлоелектрически централи у нас - " Ей И Ес Гълъбово " и " Контур Глобал ".

" Двете централи са базова мощ за българската енергетика. Уверена съм, че с помощта на градивния разговор, който водим с сътрудниците, ще намерим задоволително и за двете страни решение, що се отнася до дълготрайните контракти ", означи министър Петкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР