Актуализацията за 2024 г. на Часовника на Страшния съд, символична

...
Актуализацията за 2024 г. на Часовника на Страшния съд, символична
Коментари Харесай

Часовникът на Страшния съд не помръдва за 2024 година

Актуализацията за 2024 година на Часовника на Страшния съд, алегорична оценка на пагубните закани, пред които е изправено човечеството, сподели, че метафоричното премерване остава на тревожните 90 секунди до среднощ. 
Тазгодишната оценка беше оповестена във вторник сутринта от Бюлетина на атомните учени (BAS), който изготвя оценката от 1947 година насам. Някои могат да си помислят, че непомръдването на часовника за 2024 година може би значи някаква непоклатимост и е ненапълно успокояващо. 
Президентът на групата учени, Рейчъл Бронсън, побърза да разсее тази концепция, наблягайки, че това „ не е индикация, че светът е постоянен. Точно противоположното “. За тази цел групата като цяло предложи много притеснителното наблюдаване, че „ злокобните трендове не престават да насочват света към световна злополука “.
Сред главните проблеми, които вълнуват атомните учени при започване на 2024 година, са продължаващата война в Украйна, по-нататъшното развиване на съответните нуклеарни арсенали на Съединени американски щати, Китай и Русия, изострянето на изменението на климата и възходящата трудност на „ разрушителните технологии “, като AI и генно инженерство. 

Губернаторът Джери Браун, който е изпълнителен ръководител на BAS, изрази страдание, че „ водачите насочват света към злополука “. По мнението му световните суперсили „ могат да ни върнат обратно, макар дълбоките антагонизми, те би трябвало да си сътрудничат – или сме обречени “. Гупата прикани Съединените щати, Китай и Русия да „ стартират сериозен разговор по отношение на всяка от световните закани “, в детайли разказани в годишната оценка.
Най-добра оценка за положението на планетата и човечеството BAS дава през 1991 година, когато метафоричното премерване е колосалните 17 минути до среднощ, с помощта на разпадането на Съветския съюз. За разлика от това, настоящето „ време “ от 90 секунди до среднощ е най-близкото  отброяващо времето до предполагаем ден на страшния съд, което е подозрителен връх, сравнен с миналогодишната актуализация. 

Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР