Актуализацията на Имунизационния календар вече е факт. Наредбата бе обнародвана

...
Актуализацията на Имунизационния календар вече е факт. Наредбата бе обнародвана
Коментари Харесай

Започва препоръчителната имунизация на бременни срещу коклюш

" Актуализацията на Имунизационния календар към този момент е реалност. Наредбата бе обнародвана в Държавен вестник през вчерашния ден, а аз издадох заповед, която е оповестена на уеб страницата на Министерството на здравеопазването, за, включващи и основаване на организация за целесъобразна имунизация против коклюш на бременни дами в 27-36 гестационна седмица ", уточни министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева в Министерския съвет.

С измененията в календара е основана опция наложителната съществена имунизация, включваща коклюш, както и наложителната съществена имунизация против пневмококи, да се организират от навършване на 6-седмична възраст.

Имунизацията ще се прави, както и до момента, от общопрактикуващите лекари и по отношение на измененията е изпратено указателно писмо до Регионалните здравни инспекции, Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса.

Поетият пред премиера и обществото ангажимент за основаване на опция и организация за имунизация на бременни дами, е изпълнен. В страната започва имунизационна акция за целесъобразна имунизация против коклюш на бременни с документиран интервал на бременността в 27-36 гестационна седмица.

Имунизацията на бременни е еднократна и е по избор, като ще се прави в избрани за задачата имунизационни кабинети във всички 28 области на страната. За облекчение на жителите „ Информационно обслужване “ АД сътвори интерактивна карта с посочени по области места за слагане на ваксина и телефон за връзка, която е налична на Специализирания уебсайт „ Плюс Мен “.

Препоръчваме преди посещаване на кабинета, да се реализира връзка на посочените за задачата телефони, за уточняване на детайлности и приемане на спомагателна информация, обвързвана с имунизацията.

Информация можете да намерите и на www.plusmen.bg.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР