Акцията по разтоварването и изтеглянето на заседналия край Каварна кораб

...
Акцията по разтоварването и изтеглянето на заседналия край Каварна кораб
Коментари Харесай

Осигурени са два начина за евакуация на екипажа на заседналия кораб „Вера Су“

Акцията по разтоварването и изтеглянето на заседналия край Каварна транспортен съд няма да стартира в идващите най-малко два дни поради неприятно време.

От Кризисния щаб са изготвили проект с два метода за евакуация на 9-членния екипаж при декларирано предпочитание от капитана.

Към обяд през днешния ден няма нарушавания по структурата на кораба. Хамбарът, съдържащ 3 000 тона азотен тор, е здрав и не се цялостни с вода. Претоварването на кораба ще бъде осъществено от плавателни съдове.

Кризисният щаб работи в две посоки - недопускане на проблеми с екипажа и предотвратяването на екокатастрофа, съобщи основният шеф на Аварийно-спасителната активност към „ Морска администрация - Варна " и началник на интервенциите вицеадмирал Румен Николов.

„ Ако се доближи до нужда от евакуация, тя да може да бъде в границите на не повече от 20-30 минути. Претоварване - към този момент се водят диалози с кораб, който да подходи наоколо и да се понижи дистанцията, надлежно времето за претоварване на кораба ", сподели той.

Опасенията са и че поради метода, по който е затънал корабът, при изтеглянето му той може да се пречупи. Затова при възстановяване на метеорологичната конюнктура ще се направи още веднъж подводен разбор и ще се работи по доукрепването му.

Извеждането на екипажа при нужда ще стане посредством към този момент построени две уреди, съобщи началникът на Областната дирекция „ Пожарна сигурност " комисар Дарин Димитров.

„ Едното от оборудванията е пробутване на избавителна мрежа, вторият вид, който беше построен, е посредством слагане на тринога, към този момент от сушата, и система от въжета ", изясни той.

Подобряване на времето се чака при започване на идната седмица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР