Акцията на Кирил Петков и Бойко Рашков е в пълен

...
Акцията на Кирил Петков и Бойко Рашков е в пълен
Коментари Харесай

НОВА БОМБА В ПИК: Съветник на Кирил Петков ходил в Дубай на среща с Васил Божков - арестът на Борисов бил планиран за Великден, но страхът от рухването на правителството принудило премиера и Рашков да действат бързо

Акцията на Кирил Петков и Бойко Рашков е в цялостен синхрон с укриващия се към този момент две години в Дубай – Васил – Черепа. Преди две седмици в Дубай е бил консултант по сигурността на министър-председателя Кирил Петков. Съветникът, който е уволнен от ДАНС, е пътувал до арабската страна, с цел да се види персонално с Божков, с цел да градят схемата, по която да „ ударят “ и в същото време да нападат прокуратурата, отпред с основния прокурор Иван Гешев, научи медията ни от източници, близки до премиера.
свързани новини65668преди 6 часа
Петков, Рашков и Васил Божков, възнамерявали дейното мероприятие против някогашния министър председател Бойко да бъде осъществено към Великден. Рязката смяна на обстановка в интернационален проект и сриването на доверието на българите към ръководещите, обаче ги е принудило да изтеглят ареста на експремиера. Лично Петков изискал акцията да се организира директно след визитата на Лаура Кьовеши, която пристигна у нас точно по негова покана. Премиерът обаче провокирал невъобразим скандал в Европейската прокуратура, където били гневни за грубото им въвличане в скандалния проблем с Васил Божков, който е глобен от Съединените щати по Закона „ Магнитски “.

Разследването против Борисов, някогашният финансов министър Влади Горанов и ПР-та му към този момент е компрометирано, безапелационни са адвокати. Това е по този начин, тъй като не ГДНП са почнали дейности по следствието, а над проверяващите служители на реда е извършен направомерен напън освен от вътрешния министър Бойко Рашков, само че този път и персонално от министър-председателя Петков.
свързани новини70158преди 3 часа85477преди 7 часа
Министерство на вътрешните работи към този момент над 16 часа отхвърля да изясни репресивните си дейности, въвличането на Европейската прокуратура и нарушаването на презумпцията за невиновност, обвързвана с разпространението на информация за арест на някогашния депутат от ГЕРБ Менда Стоянова, която въобще не е била посещавана от полиция. Нетипично вътрешният министър Бойко Рашков отхвърли да приказва пред публицисти в коридорите на Народното събрание, явно съзнавайки, че под негов напън полицията е принудена да прави груби нарушавания на процесуалните закони. В същото време от нощес насам, Министерство на вътрешните работи непрекъснато залива през „ комфортни “ медии обществеността с манипулативна и подправена информация, уличаваща Борисов, Горанов и Арнаудова.

Тактика на Кирил Петков, Бойко Рашков и съучастника им – Васил Божков, явно цели да сътвори социална настройка, че някогашните министър председател, финансов министър и ПР-ка на най-голямата опозиционна партия, би трябвало непременно да бъдат арестувани, макар неналичието на доказателства или по скоро на база скалъпени компромати, пробутани от платения протестър Гошо от Видин. Премиерът, вътрешният му министър и Черепа, желали да „ ударят “ и основния прокурор, като държавното обвиняване откаже да удължи поръчковия арест на тримата от ГЕРБ. Така Петков и Рашков щели да оправдаят и непрестанния си напън против Иван Гешев и прокуратурата, като паралелно с това разсеят обществеността от тежките проблеми, свързани с невижданата инфлация, рискът от въвличането на България във войната в Украйна и трусовете в Четворната коалиция, чието раздробяване към този момент се отсрочва, точно посредством показния арест на Борисов, Горанов и Арнаудова.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР