Акция по засаждане на фиданки в кампанията “Седмица на гората“2024

...
Акция по засаждане на фиданки в кампанията “Седмица на гората“2024
Коментари Харесай

Ученици садиха фиданки в Банско, във втория ден от Седмицата на гората


Акция по засаждане на фиданки в акцията “Седмица на гората “2024 – С грижа за природата - засаждаме бъдеще “, се радва да огромен интерес. Във втория ден от програмата, присъединяване в организацията взеха Общинска администрация гр. Банско, кметство Филипово, кметство с. Места, възпитаници на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “, с. Места и от ПЛТГ “Никола Вапцаров “ гр. Банско.

Ученици от 11 клас на Лесотехническата гимназия, с началник инж. Елена Ласкова, засадиха фиданки на дребнолистна липа в двора на поликлиниката на гр. Банско. На територията на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в с. Места бяха залесени фиданки от златен дъжд и акация. В самодейността взеха присъединяване възпитаници от 11 клас на ПЛТГ, под управлението на инж. Иван Ваканчин, който изнесе на практика урок за многочислените изгоди от залесяването и неговото вярно техническо осъществяване.

Към мероприятието с огромен интерес се причислиха и възпитаници от локалната прогимназия, водени от шефа на учебното заведение Елена Боденова. Към поставените по-рано къщички за птици в зелените площи към учебния двор бе добавена и хранилка, подарена от Лесотехническата гимназия. Територията на село Филипово бе облагородена с широколистни фиданки дребнолистна липа.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР