Акционерното дружество „Концерн Титан-2“ (50 % от акциите принадлежат на

...
Акционерното дружество „Концерн Титан-2“ (50 % от акциите принадлежат на
Коментари Харесай

Компанията „Титан-2“ влиза в състава на участниците в изграждането на АЕЦ „Аккую“


Акционерното сдружение „ Концерн Титан-2 “ (50 % от акциите принадлежат на акционерното сдружение „ Концерн Росенергоатом “, влизащ в състава на „ Росатом “) ще влезе измежду участниците в плана за създаване на АЕЦ „ Аккую “ в Турция и ще извърши редица действия като подизпилнител на „ Атомстройекспорт “ (генерален реализатор на план, влиза в Инженеринговия отдел при „ Росатом “).

„ Взаимодействието с концерна „ Титан-2 “ по плана за АЕЦ „ Аккую “ е следващата стъпка в границите на реализиране на тактиката ни за привличане на надеждни сътрудници при строително-монтажните действия на всички изграждащи се оборудване от АСЕ. Една от тези компании стана „ Титан-2 “, прецизира ръководителят на АСЕ от инженеринговия отдел на държавната корпорация „ Росатом “ Валерий Лимаренко, представен от atomic-energy.ru.

Генералният шеф на сдружението „ Концерн Титан-2 “ Григорий Нагинский отбелязва: „ През 2018 година завършихме строителството на първи енергиен блок на Ленинградската АЕЦ-2, който към сегашния миг към този момент е създал над 2 милиарда кВтч електрическа енергия и е в подготовка за предаване за промишлена употреба. Сега работим по създаване на втори блок на Ленинградската АЕЦ-2 и правим подготвителни действия на площадката на АЕЦ «Ханхикиви-1» (Финландия). Имаме насъбран дълготраен опит при построяването на нуклеарни уреди. Влизаме в турския план с цялостно схващане на процесите и технологията на създаване на централата.

АЕЦ „ Аккую “ е план за създаване на атомна централа в Турция с мощ от 4800 МВт и се реализира въз основата на Международно съглашение, подписано сред Русия и Турция през месец май 2010 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР