Акционерните размествания в Момина крепост АД - Велико Търново през

...
Акционерните размествания в Момина крепост АД - Велико Търново през
Коментари Харесай

С търгово предложение събират акциите на Момина крепост

Акционерните разбърквания в " Момина цитадела " АД - Велико Търново през март доведоха до това " Медицински консумативи " ООД - София да стане мажоритарен притежател. Компанията има 957 053 акции, представляващи 56.59 на 100 от гласовете в общото заседание на акционерите на компанията за  разработване, внедряване и произвеждане на медицински произведения за еднократна приложимост за хуманната и ветеринарната медицина, бласова и шприцова продукция за индустрията, селското стопанство и бита, както и търговска активност.

" Медицински консумативи " ООД  е сключило съглашение за обща политика по ръководство на „ Момина цитадела “ АД посредством взаимно практикуване на притежаваните права на глас със " Софарма " АД, което има 669 798 поименни, безналични акции или 39.61 на 100 от капитала на сдружението от Велико Търново. 

В тази връзка  " Медицински консумативи " ООД е отправило търгово предложение за изкупуване на всички останали акции на сдружението, а точно 64 333 елементарни, поименни, безналични с право на глас акции от капитала на „ Момина цитадела “ АД, които не има. Всички бумаги на великотърновската компания са от един клас и се търгуват се " Българска фондова борса " АД, Основен пазар, Сегмент Акции Standard.  

В акциите, които са обект на търговото предложение, не са включени книжата, притежавани от " Софарма " АД, с което предложителят е сключил съглашение за обща политика по ръководство на сдружението посредством взаимно практикуване на притежаваните права на глас. Управителите на " Медицински консумативи " ООД - не имат директно, непряко или посредством свързани лица акции в " Момина цитадела " АД.

Предложителят предлага да закупи акциите на останалите акционери в сдружението по цена на една акция в размер на 3.16 лв.. 

Срокът за приемане на търговото предложение е 28 дни от датата на публикуването му. Предложителят прави и уточнението, че може да удължи периода за приемане на офертата в границите на оптимално допустимия от закона период от 70 дни от деня на издание на търговото предложение. Промяната се записва в КФН, без да предстои на категорично утвърждение от регулатора, и се разгласява неотложно.

Предложителят ще финансира покупката на акциите от акционерите, приели предлагането, със лични средства в общ размер на 203 292 лв., които са налични по банкова сметка на компанията в " УНИКРЕДИТ Булбанк " АД.

Търговият предложител не има намерение да подхваща дейности по превръщане или преустановяване на сдружението, както и да трансферира контрола върху „ Момина цитадела “ АД върху трети лица, за интервал от три години след сключването на договорката.

Плановете на Търговия предложител включват опазване на статута на обществено сдружение на „ Момина цитадела “ АД и продължение на търговията с негови акции на „ Българска фондова борса “ АД.

Атанас Стоянов Гаров и Вълчин Стоянов Гаров имат директно 500 дружествени дяла по 1 лев всяки един или 50% от капитала на " Медицински консумативи " ООД. Те са и негови шефове.  Предметът на активност на компанията е разработка, внедряване и произвеждане на медицински произведения за хуманната и ветеринарната медицина, бластова и шприцова продукция за индустрията, селското стопанство и бита.  В дружествения контракт е записано още външнотърговска и вътрешнотърговска дейност; транспортна активност в страната и чужбина; посланичество, ходатайство и агентство на български и задгранични фирми; друга активност, незабранена от закона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР