Акциите на Tesla Inc. поевтиняха с около 5% на Уолстрийт

...
Акциите на Tesla Inc. поевтиняха с около 5% на Уолстрийт
Коментари Харесай

Спад на акциите на Tesla след фатална катастрофа с електромобил на компанията

Акциите на Tesla Inc. поевтиняха с към 5% на Уолстрийт след новината за съдбовна злополука през уикенда с електрически автомобил на компанията, съобщи БНР.

В събота починаха двама индивида, откакто автомобил на Tesla с самостоятелно ръководство се удари в дърво северно от Хюстън, Тексас.

Единият от мъжете е бил на предната пътническа седалка, а другият е бил на задната седалка на Tesla, която е пътувала с висока скорост, преди да се удари в дърво към 23:25 ч. локално време, оповестява Wall Street Journal.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Компанията Tesla Inc. към този момент дава опция на клиентите да к...

Поти несъмнено е, че никой не е карал автомобила, като той най-вероятно е бил на самостоятелно ръководство.

Днешният спад на акциите на Tesla идва след тяхното повишаване с 9,3% през предходната седмица и с цели 19,6% през последните три седмици.

Поевтиняването на акциите на Tesla се свързва и с трагичното поевтиняване на водещата криптовалута биткойн в неделя.

От известно време насам акциите на Tesla са подвластни от ценовите придвижване на главната криптовалута, откакто по-рано през годината американският производител на електрически коли разгласи, че е закупил биткойни на стойност 1,5 милиарда $, а към края на март съобщи, че към този момент дава опция на клиентите да купуват нейни електрически автомобили, употребявайки биткойн като метод на заплащане.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР