Акциите на руския газов гигант Газпром се сринаха с 30%

...
Акциите на руския газов гигант Газпром се сринаха с 30%
Коментари Харесай

Акциите на Газпром паднаха с 30%

Акциите на съветския газов колос " Газпром " се сринаха с 30% след решението на борда на шефовете, че е нецелесъобразно да се изплащат дивиденти. Това демонстрират данните на Московската борса съгласно " Известия ".

Акциите са се намалили с повече от 30%, до най-ниското си равнище от края на май и се търгуват на 207,69 рубли. Към 11:05 московско време сривът се е забавил до 23,82% или 227,3 рубли за акция.

Акциите на компанията започнаха да падат след решението на акционерите да откажат да изплащат дивиденти за 2021 година Те взеха това решение обратно на рекомендацията на съвета на шефовете.

По-рано, в края на май, беше обявено, че бордът е счел за належащо да изплати рекорден за съветския фондов пазар дял в размер на 52,53 рубли на акция. Ако акционерите се бяха съгласили с това, общият размер на заплащанията щеше да бъде 1,24 трилиона рубли, написа изданието, което е 50% от поправения чист приход според Международните стандарти за финансово отчитане (МСФО).

Този индикатор можеше да стане рекорден в историята както на " Газпром ", по този начин и като цяло на съветските обществени компании. Последният път, когато " Газпром " направи връх за дивиденти, беше през 2018 година - тогава размерът на заплащанията беше 16,61 рубли на акция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР