Акциите на най-задлъжнялата строителна компания в света – китайската China

...
Акциите на най-задлъжнялата строителна компания в света – китайската China
Коментари Харесай

Акциите на Evergrande се стопиха с 87% за една сесия

Акциите на най-задлъжнялата строителна компания в света – китайската China Evergrande Group – се сринаха с 87% при отварянето на пазара в понеделник. Това беше първата комерсиална сесия за книжата от 21 март 2022 година, напомня CNBC.

Акциите паднаха до 22 хонконгски цента в понеделник спрямо последното затваряне при 1.65 хонконгски $ за акция на 18 март 2022 година

Възобновяването на търговията идва откакто компанията регистрира загуба от 39.25 милиарда юана (5.38 милиарда долара) за шестте месеца, завършили през юни. Отрицателният финансов резултат е по-малък в съпоставяне със загубата от 86.17 милиарда юана за същия интервал на предходната година.

Приходите възлизат на 128.81 милиарда юана, нараствайки от 89.28 милиарда юана през юни 2022 година

През юли тежко ударената от имотната рецесия компания подаде молба за отбрана от неплатежоспособност по глава 15 в съд в Съединени американски щати. По този метод китайският бизнесмен се пробва да отбрани американските си активи от кредиторите, до момента в който работи по договорка за преструктуриране.

В своята декларация до борсата в Хонконг Evergrande разкри, че има общи отговорности от 2.39 трилиона юана към юни тази година, малко по-малко от 2.44 трилиона юана за шестте месеца, завършили на 30 юни 2022 година

Към юни Evergrande имаше общи активи на стойност 1.74 трилиона юана, в това число общи парични средства, парични еквиваленти и лимитирани парични средства от 13.4 милиарда юана.

Evergrande изпадна в неплатежоспособност през 2021 година, а през март разгласи стратегия за преструктуриране на офшорни задължения, откакто се бореше да приключи планове и да изплати отговорностите си към снабдители и кредитори.

По-рано тази година компанията регистрира обща загуба от 81 милиарда $ в дълготрайния си доклад за приходите.

Нетните загуби за 2021 и 2022 година са надлежно 476 милиарда юана и 105.9 милиарда юана вследствие на отписвания на парцели, връщане на земи, загуби на финансови активи и разноски за финансиране.

През 2020 година, преди компанията да изпадне в несъстоятелност, Evergrande регистрира чиста облага от 8.1 милиарда юана.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР