Акциите на компании, производители на енергия и метали, застанаха начело

...
Акциите на компании, производители на енергия и метали, застанаха начело
Коментари Харесай

Московската фондова борса възобнови търговията си със скок на акциите на компании, производители на енергия и метали


Акциите на компании, производители на сила и метали, застанаха отпред на скока, маркиран през днешния ден на Московската фондова борса с възобновяването на търговията след близо едномесечна пауза, заяви Българска телеграфна агенция.

Тенденцията отразява покачването на международните цени на петрола, газа и други първични материали поради терзанията, че рецесията в Украйна може да наруши снабдяването. 

Пазарът бе заздравен и от уговорката на управляващите да поддържат котировките, поради което представители на администрацията на Съединени американски щати нарекоха лимитираното обновяване на борсовата търговия в Москва " шарада ". 

Акции не се котираха на Московската фондова борса от 25 февруари, деня след нашествието в Украйна, която докара до няколко талази от западни наказания и съветски контрамерки. 

Днес въпреки всичко на фондовия пазар в съветската столица останаха в действие ограничавания за търговията с задгранични лица, както и за къси продажби. Утре в преводите ще бъдат включени още скъпи бумаги, в това число корпоративни облигации и еврооблигации, уточни Руската централна банка.  

В днешната сесия акциите на енергийните сдружения скочиха внезапно. Книжата на производителя на газ " Новатек ", петролните колоси " Роснефт " и " Лукойл " и газовия холдинг " Газпром " нарастнаха с 12 до 18,5 %.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР