Акциите на азиатските пазари се понижиха слабо във вторник, след

...
Акциите на азиатските пазари се понижиха слабо във вторник, след
Коментари Харесай

Азиатските индекси се понижават слабо във вторник

Акциите на азиатските пазари се намалиха едва във вторник, откакто имаше отлив на вложители от софтуерните компании и макар че очакванията за доста понижаване на налозите в Съединени американски щати поддържаха рисковите настроения, обобщава Ройтерс.

Най-големият показател за азиатско-тихоокеанските акции отвън Япония MSGI регистрира спад от 0,2% главно поради понижението на книжата на китайските софтуерни компании Tencent и Alibaba.

Японският бенчмарк Nikkei се намали с 0,37% до 22 622,38 пункта поради спада, регистриран в книжата на производителите на полупроводници. Компаниите бяха наранени от отлива на вложители от софтуерните компании в следборсовата сесия на Съединени американски щати.

По-широкият показател Topix добави 0,2%, като финишира търговията на 1 790,97 пункта. Акциите на софтуерните производители Tokyo Electron и Advantest Corp поевтиняха надлежно с 2,8 и 1,8%. Производителят на силиконови чипове Sumco Corp регистрира спад в цената на книжата си с 4,1%.

Основният индикатор на борсата в Шанхай записва намаляване от 0.20% до 3303,4 пункта. Пазарът в Южна Корея обаче въпреки всичко съумя да затвори на позитивна територия, като главният бенчмарк KOSPI добави 0,34% към цената си до 2510,12 пункта.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР