Актрисата Упи Голдбърг се сблъска с множество критики след коментара

...
Актрисата Упи Голдбърг се сблъска с множество критики след коментара
Коментари Харесай

Упи Голдбърг свалена от ефир заради коментар за Холокоста

Актрисата Упи Голдбърг се сблъска с голям брой рецензии след коментара в ефир, че „ не е обвързван с расата “. В резултат на изявлението си, тя беше свалена от ефира на ABC за интервал от 2 седмици.

— ABC News PR (@ABCNewsPR)
Носителката на " Оскар " направи този коментар в епизод на предаването „ The View”, а след това сервира извиненията си обществено след изказванието, че еврейският геноцид, осъществен от нацистите, „ включва две групи бели хора “. Темата на предаването беше решение на няколко учебни заведения в Тенеси да отстранен графичния разказ „ Маус “ от карикатуриста Арт Шпигелман, който показва евреите като мишки, а нацистите – като котки от обучителната стратегия. Управата уточни като претекст нецензурни думи и голота в творбата на карикатуриста притежател на премия " Пулицър ".

Мнозина подлагаха на критика предаването, че популяризира дезинформация, която може да има рискови последици.

Джонатан Грийнблат - началник на „ Лигата против поругаването “, еврейска организация за битка с речта на омразата - написа в Twitter: " Не, Упи Голдбърг - Холокостът е за систематичното заличаване на еврейския народ от нацистите, които са го считали за по-нисша раса. Те ги дехуманизираха и използваха тази расистка агитация, с цел да оправдаят избиването на шест милиона евреи. Изкривяването на тематиката за Холокоста е рисково. "

От Музея на Холокоста в Съединени американски щати също изрази позиция по случая.

„ Расизмът е в основата на нацистката идеология и евреите не се определяха по вяра, а по раса. Нацистките расистки убеждения подхранваха геноцида и всеобщите убийства. "

Голдбърг се извини, като съобщи: " В днешното шоу споделих, че Холокостът не е поради раса, а поради безчовечността на човек към различен човек. Трябваше да кажа, че е и поради двете. Еврейският народ по света постоянно е имал моята поддръжка и тя в никакъв случай няма да бъде прекратена. Съжалявам за болката, която съм предизвикала. “

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР