Актрисата Искра Ангелова инициира и покани петима кандидати за новия

...
Актрисата Искра Ангелова инициира и покани петима кандидати за новия
Коментари Харесай

Искра Ангелова: Плурализмът в медиите дава шанс обществото да научава истината

Актрисата Искра Ангелова инициира и предложения петима претенденти за новия парламент от най-големите партии, с цел да помислят и дискутират дружно за бъдещето на хората на изкуството у нас, както и за независимостта на медиите в България . Сред участниците са музиканти, актриса, издател.

Въпреки че срещата беше извършена (с помощта на технологиите) през вчерашния ден, на 1 април, тематиките и обменените мнения са напълно съществени, а Искра не скри задоволството си от извършения опит.

„ Важно е образованите, културните, интелигентните да се съюзяваме към общите ни цели и хрумвания за света, вместо да спорим или враждуваме. Държавните медии не са длъжни да вършат пиар на държавните институции. Независимостта на медиите и плурализма са значими освен с цел да упражняват специалността си самите публицисти, само че и за това, да не се подменя истината и тя да се научава от обществото “, посочи Ангелова в студиото само че Радио София.

Имало е единогласие, че 0,5% от Брутният вътрешен продукт е извънредно непълен бюджет за просвета .

Високото изкуство има потребност от държавна поддръжка и това е разбрано в цяла Европа. Нали и ние желаеме да принадлежим към този свят, означи актрисата и тв водеща.

Би било потребно бъдещите депутати да дадат опция за публично разискване на противоречивите закони за радио и телевизия и за българското кино , пожела още Искра Ангелова.

С нея беседва Ива Дойчинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР