Актриса, певица, моден дизайнер и фотомодел. Родена е в Кийв,

...
Актриса, певица, моден дизайнер и фотомодел. Родена е в Кийв,
Коментари Харесай

Мила Йовович - перфектна на 47

Актриса, певица, фешън дизайнер и фотомодел. Родена е в Кийв, майка й е от Русия, татко й е сърбин от Черна Гора, а е израснала в Москва, Лондон и Лос Анджелис. Тя напълно не побира рамките на представата за „ общоприет метод на живот “. 

Мила Йовович през днешния ден става на 47 и все по този начин прелестна, каквато я помним  в " Петия детайл ". 

Звездата й изгрява във кино лентата на Люк Бесон от 1997 година,  само че поредицата „ Заразно зло “ е тази, която я трансформира в известно лице в международен мащаб. 

Мила, чието същинско име е Милица, на сръбската й баба, дебютира в киното на 13-годишна възраст в телевизионна продукция на Disney (The Night Train to Kathmandu), като тогава стартират да се появяват и първите й фотоси като модел. Тя обаче попада на корицата на италианско списание още на 9-годишна възраст, на 11 я снимат във фотосесия за списанието Mademoiselle. По мотив потреблението на невръстни модели в шоубизнеса се развихря скандал и към майка й са отправени доста обвинявания.

На 12 години  напуща учебно заведение със единодушието на майка си, която се трансформира в неин управител. Дебютният й филм “Лунен кръстопът ”  излиза, когато е на 13 години, а на 15 към този момент е в основната роля в “Завръщане в синята лагуна ”.  Не е изненадващо, че единствено година по-късно е омъжена, за артиста Шон Андрюс, само че бракът е къс. През 1997 година подписва брак с режисьора Люк Бесон, с който се развеждат след две години.

Нейният гений и сексапил очароват мнозина, само че режисьорът Пол Андерсън е най-впечатлен. Той вижда в Мила освен борбената актриса, основана за роли на супергерои, само че и извънредно трогателна жена. И през 2009 година след дългогодишно другарство и връзка двамата се женят. От него са и трите й дъщери. 

 
               

Тя работи постоянно със брачна половинка си и споделя, че той има специфичен гений - да въодушевява хората, които работят по неговите филми, да му оказват помощ. Според нея е същинско изкуство да можеш да критикуваш по този начин, че човек да се окуражи, и Пол Андерсън го владее. 

По нейните стъпки решително върви най-голямата й щерка, 15-годишната Евър Габо Андерсън. Двете се снимаха дружно в шестия филм от поредицата “Заразно зло ” през 2016 година, чийто сценарист и режисьор е брачният партньор й Пол Андерсън. В лентата Евър играе младата версия на основната героиня, а майката, в чиято роля е Мила. Евър към този момент има присъединяване в три  кино лентата. След “Заразно зло: Финалът ” тя бе поканена за ролята на младата Наташа Романов във кино лентата “Черната вдовица ” на Марвел през 2021 година, където си партнира със Скарлет Йохансон, а тази година се снима като Уенди Дарлинг в “Питър Пан и Уенди ” на Дисни. Филмът ще се появи по екраните следващата година.  

Самата Мила споделя, че има доста преимущества и дефекти да започнеш кариера токова млад. „ Когато си млад, е доста по-лесно да станеш артист, само че в случай че нямаш вярното обучение и вярното семейство, е доста по-трудно, даже рисково. Виждала съм доста деца в тази промишленост оставени да се оправят сами без никой да се грижи за тях, а има и такива, на които самите родители се възползват от тях “, показа световноизвестният модел и актриса.

През 2019 тя беше измежду първите, които подписаха петиция, адресирана до марката Victoria's Secret, за прекратяването на порочните практики в стилния отрасъл. В нея се показва терзание за моделите и младите дами, които се качват на подиума, след обвинявания за полови похищения, обезчестяване и трафик на модели.  
      <
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР