Актовете на главния прокурор да подлежат на съдебен контрол настоява

...
Актовете на главния прокурор да подлежат на съдебен контрол настоява
Коментари Харесай

Нинова поиска съдебен контрол върху работата на главния прокурор

Актовете на основния прокурор да подлежат на правосъден надзор упорства водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Днес тя и лидерът на листата на левицата за евроизборите Елена Йончева дадоха изявление за Би Ти Ви. Вчера в същото предаване приказваха водачът на ГЕРБ и министър председател Бойко Борисов и лидерът на листата Мария Габриел.

Нинова сподели, че отчетите на основния прокурор Сотир Цацаров за работата на прокуратурата са впечатляващи, само че липсва публично доверие и възприятие за правдивост.

Управляващите се облагодетелстват от корупцията, в ГЕРБ тя е закон и по тази причина е ненаказуема, съобщи Нинова и добави, че битката с корупцията и отбраната на гражданските права се поясняват от ръководещите като опасност за националната сигурност. Тя даде образец с реакцията на властта против Йончева след разкритията за злоупотреби при строителството на оградата по границата, както и реакцията на властта против митингите на Българска социалистическа партия против умъртвяването на животни в Странджа поради опасност от чума.

" При всеки опит да разкрием корупционна договорка те против нас вадят бухалка. Както преди години Борисов е работил с дървена бухалка, в този момент употребява държавните институции ", добави Йончева. Тя повтори информацията, която се съдържа в сигнала, импортиран през вчерашния ден до основния прокурор с искане за следствие на имотни покупко-продажби на братовчеда на Борисов Радослав Иванов, който ръководи основаното от премиера преди десетилетия охранително сдружение " Ипон ". Питаме (прокуратурата - бел. ред.) дали Радослав Иванов не е подставено лице за правене на бизнес в София, сподели претендентът за евродепутат.

Всичко за сигнала четете тук.

Запитана дали се притеснява от решението на прокуратурата да ревизира офшорни сметки и парцели на политици, Корнелия Нинова отхвърли. С отричане реагира и на въпроса дали се разпознава в предизвестията на Борисов за готвен " Костинброд 2 ". " Той ръководи посредством всяване на боязън и си търси опрощение за загубата ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия. А в отговор на предизвестията на Борисов, че против него се работи с компромати " по учебник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) " добави: " Не чета такива книги ".

Българска социалистическа партия е единствената партия, побеждавала ГЕРБ, има късмет и в този момент да победи и това значи смяна за България, добави тя. Запитана дали след изборите Българска социалистическа партия ще се върне в Народното събрание, водачът отговори, че въпросът ще се взема решение от националния съвет на партията.

В отговор на въпрос за къщи за посетители, притежавани от нейното семейство, Йончева посочи, че нейният свекър е шеф, а не притежател на такава къща, а самата тя не се е познавала с него, когато е почнало строителството. Освен това въпросната къща била измежду 17-те % тествани планове и не са открити нарушавания.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (386)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР