Активите на борсово търгуваните фондове на BlackRock надхвърлиха границата от

...
Коментари Харесай

Активите на борсово търгуваните фондове на BlackRock преминаха 3 трлн. долара

Активите на борсово търгуваните фондове на BlackRock надвишиха границата от 3 трлн. $ за първи път през май, до момента в който световните активи на ETF промишлеността доближиха връх от над 9 трлн. $, написа Financial Times.

Миналата седмица BlackRock предвижда, че те ще доближат 15 трлн. $ още в края на 2025 година, подкрепени от възходящото търсене на зелени тактики и по-голямо включване на дълговите вложители. В момента ETF държат едвам 3% от пазарите на акции и облигации в международен мащаб, съгласно BlackRock. " Предстоят десетилетия напредък за ETF, " сподели Салим Рамджи, световен началник на iShares и индексни вложения в BlackRock.

Рекордното рали на Уолстрийт от април 2020 година и мощните облаги за други фондови пазари генерираха нов бизнес за промишлеността на ETF, където двамата водещи противници - BlackRock и Vanguard, са вплетени в свирепа ценова война.

Инвеститори по целия свят вляха съвсем 97 милиарда $ в ETF през май както за фондове, по този начин и за артикули, като тазгодишния чист приток досега е на стойност 559.3 милиарда $ - несъмнено, на път да надмине рекордната сума от 2020 година от 762.8 милиарда $, съгласно предварителните данни на ETFGI, лондонска консултантска компания.

IShares ETF е събрало чисти притоци от 123.7 милиарда $ през първите пет месеца тази година, спрямо 37.4 милиарда $ за същия интервал на 2020 година, когато доверието на вложителите е било нарушено от ескалиращата пандемия на ковид.

Базираният в Пенсилвания Vanguard притегля 161 милиарда $ в ETF от началото на 2021 година до момента, повече от два пъти над 66,2-те милиарда $, регистрирани сред януари и края на май предходната година. Около 5,2 милиарда щатски $ от притока на ETF от Vanguard през тази година са пристигнали с помощта на съглашение, което разрешава на клиентите да обръщат действителен дял от взаимни фондове в ETF.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР