Активисти от екипа на руския опозиционен лидер Алексей Навални поставят

...
Активисти от екипа на руския опозиционен лидер Алексей Навални поставят
Коментари Харесай

Как Путин се разправя с критиците си. Екипът на Навални показва копие на килията му в Европа

Активисти от екипа на съветския опозиционен водач Алексей Навални слагат в централните елементи на огромни европейски градове копие на килията, в която е държан съвсем непрекъснато, до момента в който излежава присъда в съветска колония. В момента макетът се намира в Прага.

Килията е с размери 2,5 на 3 м , с желязно легло, закрепено за стената, и решетъчен отдушник на мястото на прозореца. Помещението е с бетонен под, ръждясал умивалник и тоалетна на пода. Навални е настаняван там, когато е поставян в изолираност.

Инсталацията е част от интернационална акция за освобождение на политика. Прага е петият град, в който се появява имитация на килията, преди този момент тя е била забелязана от жителите на Хага, Дюселдорф, Париж и Берлин . След чешката столица такава ще има и в Мадрид, Брюксел, Виена, Вилнюс и в други градове.
 Много локални поданици и туристи се стопират, с цел да прегледат инсталацията
" Това е значим щрих към портрета на режима на Путин. И също по този начин подсещаме, че в Русия има стотици политически пандизчии, които се намират в същите условия ", описа пред Леонид Волко , един от най-близките сътрудници на Навални.

По думите му това е значим щрих към портрета на режима на Путин: " Ние демонстрираме при какви условия се намира водачът на съветската съпротива и по какъв начин Путин се разправя с критиците си ".

По думите му този план споделя историята за това какво се случва с тези, които " стачкуват против Путин, против неговата корупция, против неговите закононарушения, против неговата война ".
 Екипът на Навални, както и доста известни персони от целия свят, продължава да приканва той да бъде освободен от пандиза
" Защото постоянно чуваме тези наивни нелепости от рода на: " Защо всички вие просто не излезете на манифестации в Русия и не свалите Путин? " И ние ви демонстрираме за какво! Можете да влезете за минута в тази килия, да я почувствате и сходни въпроси ще бъдат по-малко ", сподели Волков.

Според него Путин е прекарал доста години " в последователен гнет над съветския народ, ограбвайки го и насилвайки го ". А по-късно, " с цел да отбрани откраднатите си милиарди, той инсценира и тази война, с цел да отклони вниманието от икономическите проблеми, от спадащия си рейтинг, от невъзможното равнище на корупция ".

Екипът на Навални има вяра, че този план оказва помощ опозиционерът да не бъде погубен в затворническата колония. Волков споделя, че откакто килията е била показана в Берлин , затворническата администрация не е пратила Навални в изолатора в продължение на два месеца.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР